UEFA oštro kaznila Dinamo zbog smrti navijača u Grčkoj

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je zagrebački Dinamo, koji je protekle večeri ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona.
"Modri" do kraja sezone neće moći da vode navijače na gostovanja u kontinentalnim takmičenjima.
Razlog kažnjavanja Dinama su incidenti u prestonici Grčke, kada je ubijen jedan navijač AEK-a.
"Prema proceni UEFA, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno težinom incidenata zbog prisutnosti navijača Dinamo u Atini, uprkos odluci da im se ne prodaju karte za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izveštaju koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile", stoji u saopštenju UEFA.
 
UEFA je dodala da Dinamo mora da učini sve što je u njegovoj moći da ne dozvoli svojim navijačima da putuju na gostujuće utakmice, dok, sa druge strane, na "Maksimiru" moraju da preduzmu sve sigurnosne mere kada navijači drugih klubova dolaze na utakmicu.
 
Dinamo je nakon poraza u Zagrebu od AEK-a (2:1) odigrao 2:2 u Atini sa istim rivalom, ispustivši u nadoknadi prolaz dalje.
 
Inače, Dinamo će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati protiv praške Sparte.
  • Ryd

    20.08.2023 10:12
    OmG
    Samo na gostovanjima?? Pobogu, ubise čoveka... Ccc
  • Realni pesimista

    20.08.2023 10:09
    Sport odavno nije samo sport
    Da su ovo uradili Zvezdini ili Partizanovi navijači, Crvena Zvezda ili Partizan bi bili ne samo diskvalifikovani iz evropskih tekmičenja, već bi imali zabranu igranja u istim i za narednih nekoliko godina. Žalosno je što i sportom, u ovom slučaju fudbalom, glavnu reč i glavni sud donosi politika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).