Đoković nakon velike borbe do titule u Sinsinatiju

Novak Đoković osvojio je titulu u Sinsinatiju, pošto je pobedio prvog tenisera sveta Španca Karlosa Alkarasa sa 2:1 po setovima 5:7, 7(9):6(7), 7:6 (4).
Đoković je do svoje treće titule u Sinsinatiju stigao posle tri sata i 50 minuta igre.
U prvom setu, Đoković je prvi stigao do brejka i poveo 4:2, ali je Alkaras brejkovima u sedmom i 11. gemu stigao do preokreta i vođstva u setovima.
Alkaras je u trećem gemu drugog seta oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser brejkom u osmom gemu uspeo da stigne do izjednačenja i pobednik se odlučivao u taj-brejku.
 
Na startu taj-brejka drugog seta Đoković je poveo sa 2:0, ali je Španac izjednačio na 3:3. U 11. poenu Đoković je uspeo da spasi meč loptu, da bi u 16. poenu iskoristio set loptu, slavio sa 9:7 i stigao do izjednačenja u setovima.
 
Đoković je u sedmom gemu trećeg seta iskoristio petu brejk loptu i stigao do prednosti od 4:3. U devetom gemu Alkaras je uspeo da spase dve meč lopte i smanji rezultat na 4:5, a u narednom gemu iskoristi petu brejk loptu i u potpunosti se vrati u meč.
 
Alkaras je posle četiri spasene brejk lopte u 11. gemu poveo sa 6:5, ali je Đoković sigurnim servisom u narednom gemu stigao do izjednačenja i pobednik se rešavao u taj-brejku.
 
Đoković je u taj-brejku bio sigurniji i pri rezultatu 6:4 iskoristio petu meč loptu i stigao do titule.
Srpski teniser je stigao do 95. titule u karijeri, a četvrte ove godine.
 
Đoković i Alkaras su odigrali najduži meč u istoriji turnira u Sinsinatiju.
  • Milos

    21.08.2023 21:18
    @Zokins
    Jesi čuo za emocije? i ne pravi se blesav, dovoljno si zloban.
  • Mile

    21.08.2023 17:39
    Mile
    Poprilična ……a!!! Problem Srba je sto svojataju tudje uspehe i to ih uništava od uvek! Novak igra za sebe i svoje najbliže sto je normalno! Sve ostalo je osmišljeni marketing za gore navedene gradjane i ništa vise! Obzirom da je najavio da se povlači iz Tenisa 2025 jer mu ističu svi ugovori sa sponzorima šta ćete tada…na koga cete se najaciti? Jokic vas otkacio….
  • bojan

    21.08.2023 13:47
    @Bb-ns

    Ne s..i

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Jokić u prvoj petorci NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić iz Denver nagetsa uvršten je u prvi tim NBA lige, čime je dobio još jedno individualno priznanje.

Zvezda osvojila ABA ligu

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su ABA ligu, pošto su kao gosti u trećoj utakmici finala plej ofa pobedili Partizan sa 82:76 (20:18, 22:20, 17:14, 23:24) i finalnu seriju dobili sa 3:0.

Zverev osvojio masters u Rimu

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je danas titulu na masters turniru u Rimu, pošto je u finalu pobedio Čileanca Nikolasa Jarija sa 6:4, 7:5.

Odbojkašice Srbije poražene od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas u Rio de Žaneiru od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvrtoj utakmici Lige nacija.