Košarkaši Srbije pobedili Brazil na Kupu solidarnosti

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Šenženu selekciju Brazila sa 89:85 (21:20, 24:18, 19:21, 25:26), u drugoj pripremnoj utakmici na Kupu solidarnosti.

Protiv Brazila nisu igrali kapiten Bogdan Bogdanović i centar Nikola Milutinov.

Košarkaši Srbije su većim delom utakmice imali prednost, koja je u drugoj četvrtini iznosila i 12 poena, 56:44.

Na početku poslednje deonice Brazil je poveo posle trojki Jaga, 65:64, Srbija je posle toga ponovo vratila prednost od šest poena, ali su Brazilci uspeli da izjednače na 74:74.
 
Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a u samoj završnici Nikola Jović pogodio je trojku za vođstvo 85:82. Posle jednog poena sa linije za slobodna bacanja Ognjen Dobrić doneo je četiri razlike, a zatim je Jago pogodio trojku, 11 sekundi pre kraja i spustio zaostatak na pola koša.
 
U poslednjem napadu Dobrić je pogodio trojku i postavio konačan rezultat.
 
To je druga pobeda Srbije na Kupu solidarnosti, nakon što je u nedelju ekipa Svetislava Pešića pobedila Kinu sa 87:64.
 
Turnir u Šenženu je pripremni pred Svetsko prvenstvo koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati na Filipinima, u Japanu i Indoneziji.
 
Srbija će igrati u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).