Odbojkašice u sedmom uzastopnom polufinalu na Evropskim prvenstvima

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva Evrope, pošto je večeras u Briselu u polufinalu pobedila Češku sa 3:1 (24:2, 25:17, 25:11, 25:14).
Odbojkašice u sedmom uzastopnom polufinalu na Evropskim prvenstvima
Foto: FoNet/AP
Za prolazak u finale, Srbija će u petak igrati protiv Holandije, koja je u četvrtfinalu savladala Bugarsku sa 3:0.
Odbojkašice Srbije prvi set su odigrale isuviše opušteno i u finišu su ispustile prednost, pa su Čehinje neočekivano uspele da povedu.
U nastavku je sve došlo na svoje mesto, aktuelne svetske prvakinje su zaigrale neuporedivo angažovanije i koncentrisanije, pa su meč bez većih problema uspešno privele kraju.
 
Još jednu briljantnu utakmicu odigrala je Tijana Bošković, koja je osvojila 33 poena. Maja Aleksić je osvojila  16, Jovana Stevanović 10, Sara Lozo devet, a Bjanka Buša osam poena.
 
Izabranice Đovanija Gvidetija imale su čak 17 blokova, 12 više od protivnica, a procenat uspešnosti napada bio je 55 odsto, za razliku od 29 odsto, koliko su imale Čehinje.
  • milenko

    31.08.2023 06:55
    Kapa dole do poda !
    Sestre slatke !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).