FOTO, VIDEO: Košarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu za veterane

Pet selekcija košarkaša iz Srbije trenutno se nalazi u mestu Mar del Plata u Argentini i takmiči se na Svetskom prvenstvu za veterane (FIMBA).
FOTO, VIDEO: Košarkaši Srbije na Svetskom prvenstvu za veterane
Foto: 021.rs
I dok veliki broj ljudi širom sveta prati Mundobasket, u Argentini se po 16. put održava Svetsko prvenstvo u košarci, ali za veterane. 
U košarci se takmiče selekcije u kategorijama: muškarci starosti od 30+, 35+, 40+, 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+, 75+ i 80+, dok su za žene iste kategorije, ali do 70+ godina.
Srbija je na ovo SP u košarci poslala pet selekcija, i to u kategorijama od 35+, dve u kategoriji 50+, jednu 60+ i jednu u kategoriji 65+.
 
Božidar Adžić iz Novog Sada takmiči se za Srbiju sa još petoricom u kategoriji 35+, a za 021.rs kaže da trenutno u Mar del Plati nastupa oko 300 selekcija iz celog sveta, odnosno skoro 4.500 takmičara i takmičarki.
 
Njegov tim nalazi se u grupi sa Argentinom i Brazilom.
 
"Ovo je jedan fantastičan događaj koji kombinuje sve ono što sport u stvari i treba da donese - ljubav, radost, igru, takmičarksi duh, ali i širenje prijateljstva i multikulturalnosti. Svakako, zahvalnost za dolazak na ovaj događaj dugujemo MaxBet-u, Speed doo, firmi Trijera i Mikromarketu", kaže on.
 
  
 
Dodaje da je srpska selekcija u Argentinu stigla 21. avgusta, nakon čega ih je primio ambasador Srbije u Buenos Ajresu, nakon čega su se uputili ka Mar del Plati.
 
"Kada smo stigli u Mar del Platu, tamo je bila zaista odlična atmosfera. Zanimljivo je da za Španiju igra proslavljeni košarkaš, Argentinac Valter Herman, koji je sa tom selekcijom osvojio i Olimpijske igre, igra i Karlos Kabezas, koji je sa Španijom osvojio Evropsko i Svetsko prvenstvo. Dakle, ovde su i zvezde", dodaje sagovornik 021.rs.
Objašnjava da je njegova selekcija u prvom kolu igrala protiv Brazila i taj meč smo izgubili, a sledeći dan su igrali protiv Argentine i pobedili. Od selekcije Brazila poraženi su rezultatom 74:55, dok su protiv Argentine bili ubedljivi, upisavši pobedu od 75:48.
 
"U mojoj kategoriji je došlo nas šestorica zato što pola tima nije moglo da dođe zbog povreda. Mi smo imali dva meča u dva dana, gde maltene niko od nas nije izlazio iz igre, a takmičili smo se sa ekipama koje su imale u rotaciji 14 igrača, te je naš rezultat i neverovatan", kaže Adžić.
 
 
Detaljnije o Svetskom prvenstvu u košarci za veterane pogledajte OVDE.

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.