Abazović: Želim da uručim pasoš Crne Gore Novaku Đokoviću

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da planira da teniseru Novaku Đokoviću uruči pasoš Crne Gore.
"Ovde nema nikakve presije, to je stvar volje, on je i bez toga podjednako dobrodošao. I ne samo on, već bilo ko ko zaista zaslužuje i može da bude promoter, između ostalog, naše zemlje Crne Gore“, istakao je Abazović , prenose Vijesti.
On je naveo da Đoković godinama deo leta provodi u Crnoj Gori, u pauzi između bitnih turnira.
"Veliki je fan Crne Gore, često boravi tamo, ima li šta lepše nego da nas okupljaju ljudi oko kojih imamo nepodeljeno mišljenje. Oko kojih je lako animirati druge da slede njihov primer, čak i ako je on nedostižan. Generalno, mislim da nam sport mnogo pomaže da neke nedaće koje imamo, političke ili ekonomske, prevaziđemo na mnogo lakši način. Moja puna podrška ljudima koji su globalni brend. Oni nisu samo brend Srbije, niti Crne Gore, oni su globalni brend“, rekao je Abazović.
 
"Bio je skoro u Crnoj Gori, bio je na žičari, promovisao je to na lep način. U kontaktu smo, sreli smo se i na polufinalu Lige šampiona. Istina, on je navijao za Milan, a ja za Inter, tada sam ja imao više sreće. Dobro, ne može ni Novak uvek da pobedi u svemu“, rekao je Abazović.
 
Abazović je 1. novembra prošle godine crnogorski pasoš uručio čuvenom košarkašu Vladu Divcu.
 
Divac se obratio kabinetu predsednika Vlade 23. juna 2022. godine sa zahtevom za dobijanje crnogorskog državljanstva.
  • Za neupucene

    03.09.2023 16:42
    Za neupucene
    Novak je kupio 40% Porto Novo i još vise nekretnina po primirju dok uskoro pravi Kliniku za Sportiste u Igalu! Obzirom da su u pitanju na stotine miliona eura u opticaju…dobice ne samo Pasos vec orden čast i sve sto sleduje od Državnih počasnih zvanja…velike pare su u opticaju a to niko normalan ne propusta!!!
  • Gradjanin X

    03.09.2023 16:04
    Koji ce mu?!
  • Srpski

    03.09.2023 15:14
    Crnogorac
    A bitno da Srbima poreklom iz Crne Gore nećete da date pasoš. Ima onih koji su rođeni u Cg, a žive u Srbiji i ne mogu da imaju Crnogorsko drzavljanstvo ako imaju Srpski pasoš.
    A ovamo možete da ga delite... Nemam ništa protiv Novaka, ali daaaj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).