Đoković u četvrtfinalu US opena

Novak Đoković 13. put se plasirao u četvrtfinale US opena, pošto je u osmini finala pobedio Hrvata Bornu Goja u tri seta, sa 6:2, 7:5, 6:4.
Đoković u četvrtfinalu US opena
Foto: Beta/AP
Za prolazak u polufinale Đoković će u utorak igrati protiv devetog tenisera sveta, Amerikanca Tejlora Frica, koga je pobeđivao u svih sedam međusobnih susreta, a poslednji put uoči US opena na mastersu u Sinsinatiju.
Novak je prvi set protiv Goja odigrao savršeno. Služili su ga servis i ritern, pa je u četiri svoja servis gema izgubio samo dva poena, a izborio je sedam brejk šansi i iskoristio dve.
Taj deo meča se završio sa sedam direktno osvojenih poena i samo četiri neiznuđene greške, a protivnika je primorao da napravi 15 grešaka.
 
Drugi set Đoković je počeo mnogo sporije, pa je hrvatski teniser u drugom gemu uspeo da napravi brejk, ali ne i da ga potom potvrdi.
 
Novak je odmah uzvratio ribrejkom, a Gojo je možda ušao u anale, jer je u tom gemu napravio pet dvostrukih servis grešaka.
 
U nastavku seta obojica tenisera su bez većih problema osvajali svoje servis gemove, da bi u 11. gemu Đoković pritisnuo servis protivnika i napravo brejk, koji je potom lako potvrdio i poveo sa 2:0.
 
Tada je bilo jasno da je meč rešen, jer je Gojo sve češće grešio i videlo se da gubi snagu, s ozirom da mu je ovo bio sedmi meč, jer je tri morao da odigra u kvalifikacijama.
 
Novak je posao završio u sedmom gemu trećeg seta, kada je napravio peti brejk i ostalo je samo da rutinski privede meč kraju.
  • Nadja

    04.09.2023 06:48
    Komentar
    Nove svaka cast.Nole nastavi da nizes pobede
  • Venja

    04.09.2023 05:26
    Rekord
    Kako bi bilo lepo da osvoji ovaj US Open i postavi rekord koji će teško iko ikada oboriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).