VIDEO: Navijač na US openu zapevao Hitlerovu himnu, pa izbačen sa meča

Jedan navijač izbačen je rano jutros sa teniskog meča na US openu nakon što se nemački teniser Aleksander Zverev požalio sudiji da je taj čovek izgovorio "najpoznatiju frazu Adolfa Hitlera".
Zverev je servirao pri rezultatu 2:2 u četvrtom setu svog meča protiv Italijana Janika Sinera kada je iznenada otišao do glavnog sudije i pokazao na navijača koji se sedeo u blizini.
"Upravo je izgovorio najpoznatiju Hitlerovu frazu u istoriji. To je neprihvatljivo", rekao je Zverev.
Glavni sudija se okrenuo i zamolio navijača da se identifikuje, a zatim zamolio gledaoce da poštuju obojicu igrača. Ubrzo nakon toga, gledaoci koji su sedeli blizu tog navijača su ga identifikovali i obezbeđenje ga je ispratilo sa tribina.
 
"Počeo je peva Hitlerovu himnu. To je bilo previše", rekao je Zverev posle meča.
 
 
"Volim kada su navijači glasni, volim kada su emotivni. Ali, ja sam Nemac i nisam baš ponosan na taj deo naše istorije. Sedeo je u prvom redu i mnogi su ga ljudi čuli. Morao sam nešto da uradim, bilo bi loše da nisam", dodao je Zverev.
 
Zverev je izgubio taj četvrti set, ali je posle četiri sata i 40 minuta velike borbe na kraju pobedio Sinera i plasirao se u četvrtfinale Ju Es Opena gde će odmeriti snage sa Špancem Karlosom Alkarasom.
  • Veliki

    05.09.2023 14:13
    Ne vidim ja tu nigde problem. Hitlerove fraze, stavovi, najbliži saradnici i naučnici su bili i ostali dobrodošli u USA. To je prosto njima normalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.