Bogdanović o poruci koju im je Simanić poslao iz bolnice: Ujedinio nas je, ova pobeda je za njega

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović otkrio je posle pobede protiv Litvanije u četvrtfinalu Mundobasketa da se Boriša Simanić javio ekipi iz bolnice i da je poželeo saigračima sreću.
Posle nekoliko dana loših vesti, ohrabrujuća poruka krilnog centra iz bolnice nakon što mu je odstranjen bubreg oduševila je košarkaše.
Pre utakmice sa Litvancima, dobili su poruku podrške od Boriše Simanića, naveo je Bogdanović.
 
"Želim da počnem od nečeg što se desilo ovog jutra. Naš saigrač, koji je tu sa nama, Boriša Simanić dao nam je neverovatnu energiju. Juče smo bili nervozni jer smo prešli u drugi hotel. Ja sam bio posebno nervozan jer sam kao mlađi uvek gubio od Litvanije. Video sam poruku od Boriše posle jutarnjeg sastanka u kojoj je pisalo: "Momci, dobro sam, ne brinite, hajde da pobedimo danas, mislim na vas". To nas je ujedinilo. On je neverovatan momak. Ova pobeda je za njega. Jako je važna pobeda i za našu zemlju. Znate koliko volimo košarku. Srećan sam što smo ovde i spremni smo da se još takmičimo", rekao je Bogdanović.
 
Bogdanović je rekao da im je ono što se desilo Boriši Simaniću dalo motivaciju za nastavak takmičenja.
 
"Pre svega smo čudan karakter, ne tražimo alibi u teškim situacijama, ali sve dok smo u hotelu razmišljamo o Boriši, o udarcu, o tome kako se desilo. Ali, na treningu i utakmici se koncentrišemo jer smo profesionalci, a on nam je samo dao podršku i motivaciju", istakao je kapiten srpske reprezentacije.
Na čelu sa Bogdanom, "orlovi" su deklasirali Litvaniju i zakazali svoj nastup u polufinalu.
 
"Nismo spavali nekoliko noći, budili smo se, ustao je i hvala mu puno. Ovo i ceo turnir je za njega. I on je deo tima i hvala mu što je pored svega opet našao vremena i snage da nam pošalje poruku", dodao je kapiten Srbije.
 
Reprezentacija Srbije savladala je Litvaniju rezultatom 87:68, a blistao je Bogdan Bogdanović sa postignutim 21 poenom, čime je ušao u istoriju. Srbija u polufinalu čeka protivnika kojeg će dobiti nakon duela Slovenija - Kanada u sredu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).