Đoković osvojio US open i 24. grend slem titulu

Novak Đoković osvojio je četvrtu titulu na US openu u Njujorku, 24. grend slem trofej u karijeri, pošto je u finalu pobedio trećeg igrača sveta Rusa Danila Medvedeva posle tri seta, 6:3, 7:6, 6:3.
Đoković osvojio US open i 24. grend slem titulu
Foto: FoNet/AP
Đoković je u 36. grend slem finalu, a 10. na US openu, osvojio 24. grend slem titulu i izjednačio se sa dosadašnjom rekorderkom Margaret Kort. On je rekorder u konkurenciji tenisera, pošto je Španac Rafael Nadal ostao na 22 grend slem titule.
Pobedio je Medvedeva posle tri sata i 16 minuta, u meču punom dugih razmena udaraca i atraktivnih poena.
On je u drugom gemu prvog seta oduzeo servis ruskom teniseru, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo je u meču.
 
Teniseri su u drugom setu osvajali gemove na svoje servise, Đoković u sedmom gemu nije iskoristio brejk loptu, a Medvedev u osmom. Đoković je u 12. gemu, u kome su u više navrata teniseri imali duge razmene udaraca, spasio brejk i set loptu i izborio je taj-brejk.
 
Medvedev je poveo sa 3:1 i 5:4, Đoković je zatim osvojio tri uzastopna poena, dobio je taj-brejk sa 7:5 i stekao dva seta prednosti.
 
Uoči trećeg seta Medvedev je tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa levim ramenom, a Đoković je otišao do svlačionice.
 
Srpski teniser je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je naredni gem odigrao loše i izgubio je gem na svoj servis. On je odmah vratio brejk za 4:2, a posle gema na svoj servis poveo je sa 5:2.
 
Medvedev je potom osvojio gem na svoj servis, iako je gubio 0:30, a zatim je Đoković servirao za pobedu, osvojio je gem i 24. grend slem titulu.
 
Bio je ovo 15. međusobni duel Đokovića i Medvedeva, a srpski teniser je upisao 10. trijumf i revanširao se Rusu za poraz u finalu US opena 2021. godine.
 
Đoković je kao 36-godišnjak najstariji šampion US opena u Open eri u muškoj konkurenciji.
On će se od danas vratiti na prvo mesto ATP liste i započeti 390. nedelju u vrhu svetskog tenisa.
 
Medvedev je igrao u petom grend slem finalu, trećem u Njujorku i ostao je na jednom trofeju iz 2021. godine.
  • Brajan

    11.09.2023 09:45
    Lepo
    Je biti Srbin , tj građanin Srbije ! Hvala Vučko što si nam to omogućio...
  • Liman 2

    11.09.2023 08:17
    Bravo vrhunski šampione
    Nikad niko kao Đoković. Svaka čast Nole, još jednom je svim kritičarima zapušio usta. Živ bio!
  • Parizer

    11.09.2023 07:43
    nacija je zadivljena i šalje čestitke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).