Đoković: Da nisam iz Srbije, davno bih bio dignut u nebesa

Novak Đoković osvojio je 24. grend slem titulu u svojoj karijeri. Nakon pobede, usledila su i novinarska pitanja, a jedno od njih je bilo da li se smatra jednim od najboljih sportista svih vremena.
Đoković: Da nisam iz Srbije, davno bih bio dignut u nebesa
Foto: FoNet/AP

Odgovorio da to ostavlja drugima da odluče da li zaslužuje da bude deo te diskusije.

Izdvojio je jednu stvar koju smatra činjenicom.

"Činjenica jeste jedna – da nisam iz Srbije, pre mnogo godina bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. No, dobro, to je deo mog životnog putovanja, ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije, to mi daje veru i nadu – zato je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite", naveo je Đoković.
 
Đoković je sada prvi na ATP listi, odakle je ponov oskinuo Alkaraza. Ipak, kaže, otkad je srušio sve rekorde za najduži niz na prvom mestu, nije mu cilj da bude stalno na toj poziciji.
 
"Sada mi predstoji Dejvis kup, pa ću videti šta ću igrati ili ne. Dosta poena branim, a sa druge strane Karlos nema tu mnogo da brani. Videćemo, ali verujte mi, ovo mi je najbitnije, završio sam ove godine šta sam hteo, ako završim kao prvi, biće bonus. Cilj mi je najveći da idemo na titulu sa reprezentacijom i onda sam sezonu završio", poručuje svetski broj jedan.
  • G pen

    14.09.2023 12:08
    Ne .eri. 90 posto njih ni ne zna gde je Srbija kao ni ti sto ne bi pogodio gde se koja drzavica nalazi u Africi ili da nabrojis drzave Amerike.
  • Mire Naselje

    11.09.2023 22:32
    Sta ovaj vise hoce?
    Da ja nisam iz Srbije i da sam recimo iz Nemacke, imao bih platu 4.000 evra a ne 60 hiljada dinara. Ti si, Novace, jos i najmanje ostecen od svih nas iz ove nesrecne zemlje, budi srecan sto si kao sportista uspeo sebi da stvoris zivot iz snova.
  • Tibra

    11.09.2023 14:28
    Tolerancija
    "Nemo' neko da je diro u nasega Nolu Srbina"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.