Odbojkaši Srbije pobedili Egipat u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Tokiju Egipat sa 3:1 u setovima (18:25, 25:19, 25:14, 25:16), u utakmici trećeg kola Grupe B kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2024.
Odbojkaši Srbije pobedili Egipat u kvalifikacijama za Olimpijske igre
Foto: Beta/AP
Srbiju su predvodili Marko Ivović sa 14 poena, Uroš Kovačević sa 13 i Dražen Luburić sa 12 poena.
U ekipi Egipta najefikasniji su bili Hajkal Reda sa 12 i Isa Mohamed Mustafa sa 11 poena.
Srbija sada ima dve pobede i poraz i druga je na tabeli, a Egipat je šesti sa pobedom i dva poraza. U četvrtom kolu Srbija će u sredu od 6.00 igrati protiv Finske, dok će Egipat igrati protiv Slovenije.
 
Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.
 
Preostalih pet reprezentacija biće pozato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.
 
Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.
 
Olimpijske igre održaće se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).