Livaja se povukao iz reprezentacije Hrvatske

Fudbaler Hajduka iz Splita Marko Livaja saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije Hrvatske.
Livaja se povukao iz državnog tima dan uoči okupljanja ekipe na pripremama za utakmice protiv Turske i Velsa u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.
On je o svojoj odluci obavestio selektora Zlatka Dalića i predsednika Fudbalskog saveza Marijana Kustića, a zatim se oglasio na društvenim mrežama, prenela je Hina.
"Nakon dugog razmišljanja doneo sam odluku o odlasku iz hrvatske reprezentacije. Selektoru i stručnom štabu sam zahvalan na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču, a uvek će mi u srcu ostati bronza iz Katara, atmosfera koja je vladala među saigračima i radost u celoj državni i dijaspori zbog sjajnog uspeha", naveo je 30-godišnji Livaja.
 
"Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želeo bih da fokus i pozitiva budu usmereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati bitne utakmice. Hvala svima na podršci, a reprezentaciji od srca želim sreću i uspeh sada i u budućnosti", dodao je on.
 
Livaja je za reprezentaciju odigrao 21 utakmicu i postigao četiri gola. Prošlog decembra na Svetskom prvenstvu u Kataru osvojio je bronzanu medalju.
Problemi sa njegovim igranjem u reprezentaciji počeli su u junu kada se tokom otvorenog treninga u Rijeci sukobio sa jednim navijačem. On tada nije otputovao u Holandiju na završnicu Lige nacija, a zatim nije bio na spisku za utakmice u septembru u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
 
Dalić ga je pozvao za predstojeće utakmice, ali je Livaja ipak odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.