Poraz Srbije u Budimpešti: "Orlovi" moraju da pobede Crnu Goru

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Budimpešti od Mađarske sa 1:2, u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Poraz Srbije u Budimpešti: "Orlovi" moraju da pobede Crnu Goru
Foto: FoNet (AP)
Mađarska je na prepunoj "Puškaš areni" povela u 20. minutu golom Barnabaša Varge, izjednačio je Strahinja Pavlović u 33, da bi pobedu domaćem timu doneo Roland Salaj u 34. minutu.
Srbija je, posle drugog poraza od Mađara u ovim kvalifikacijama, druga na tabeli Grupe G sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od prvoplasirane Mađarske, uz utakmicu više. 
Fudbaleri Srbije će naredni meč u kvalifikacijama igrati za tri dana kada će u Beogradu dočekati Crnu Goru, dok će u poslednjem kolu ugostiti Bugarsku. Na drugoj strani, Mađarima su do kraja kvalifikacija ostale tri utakmice - protiv Litvanije, Bugarske i Crne Gore.
 
Srbija je bila opasnija na početku utakmice, ali nije uspela da dve dobre prilike pretvori u gol.
 
Najpre je Mijat Gaćinović izbio ispred golmana Mađarske, ali niti je šutirao na gol niti proigrao Milinković Savića pa je šansa propala. Potom je novi brz napad pokrenuo Živković, ali nije uspeo da na vreme doda loptu Mitroviću.
 
U 20. minutu usledila je kazna na drugoj strani. Loic Nego je pobegao Aleksi Terziću i potom poslao loptu u sredinu gde je dočekao Varga kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.
 
Srbija je izjednačila u 33. minutu preko Pavlovića koji je bio najbolji u skoku posle kornera koji je izveo Živković. Međutim, slavlje izabranika Dragana Stojkovića nije dugo trajalo pošto je Mađarska minut kasnije ponovo povela sjajnim golom Salaja.
 
Srbija je još ofanzivnije počela drugo poluvreme, dva puta je u razmaku od nekoliko minuta Mitrović zatresao mrežu Mađara, ali su oba pogotka poništena zbog ofsajda.
 
Mađarska je zapretila u 68. minutu kada je Varga glavom pogodio prečku, ali samo dva minuta kasnije Srbija je u jednom napadu dva puta pogodila stativu - prvo Tadić, a potom i Pavlović.
 
Do kraja meča je Srbija bila opasnija, ali nije uspela da izbegne poraz.
  • Branko

    15.10.2023 19:31
    Branko
    Orlovi rano lete!
  • Veternik

    15.10.2023 11:05
    Volem!
  • Судија

    15.10.2023 10:07
    Једино ако кум хеликоптером донесе актовку Црногорцима,побеђујемо сигурно

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).