Stojković: Meč istine protiv Crne Gore, dočekujem ga miran i sa osmehom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je da je utakmica protiv Crne Gore "meč istine".
Istakao je da veruje da njegov tim može da upiše važnu pobedu u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.
Fudbaleri Srbije su u subotu, i pored dobre igre, poraženi od Mađarske u Budimpešti, a već sutra ih očekuje još jedan važan duel u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - protiv Crne Gore na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45.
"Strah kao strah mora da postoji iz jednog razloga - time pokazujete poštovanje prema takmičenju u kome učestvujete. Preterani strah, ne, ali obazrivost da. Potrošnja protiv Mađara jeste bila, ali mi smo uživali u toj igri koju smo pokazali. Igrali smo onako kako smo želeli. Bila je potrošnja, ali ne možete šetati i igrati utakmicu, to je nemoguće", rekao je Stojković.
 
Selektor Srbije je dodao da ima vremena da se "regeneriše energija koja će biti potrebna za utakmicu".
 
On je, kao i posle poraza od Mađarske, naveo da je bio jako tužan i razočaran zbog rezultata.
 
"Ali sam bio ponosan, što sam im i rekao. To je taj fudbal koji ljudi vole da vide. Bili smo odvažni, igrali smo utakmicu sa stavom i to je ono kakvu ja Srbiju želim da gledam, vodim i treniram. Osećanja su pomešana jer nismo dobili ono što smo zaslužili", naveo je Stojković.
 
On je najavio da će biti promena u timu za duel protiv Crne Gore.
 
"Nisu svi zdravi, ali to ne mogu sad da vam kažem, raspričaćete. Ali, rešićemo probleme. Potpuno miran dočekujem ovu utakmicu. Miran i sa osmehom", dodao je Stojković.
 
On je istakao da je meč sa Crnom Gorom najvažnija utakmica u kvalifikacijama.
 
"Ova u Budimpešti nije bila najvažnija. Bila je važna, ali ne najvažnija. To igrači znaju. Sutrašnji meč je meč istine. Hoćemo, želimo, možemo. Znam da možemo. Srbija će igrati najbolje i najkvalitetnije što može da dođe do cilja, do pobede, da pronađe rešenje da ta jedna lopta završi u mreži protivnika", rekao je selektor Srbije.
 
On je rekao i da Srbija neće menjati svoj stil igre, odnosno da će pokušati da igra kao i u Budimpešti.
 
"Mora da se puca iz svih oružja, ceo arsenal koji budemo imali ćemo pokazati na terenu. Rekao sam da nisam pozvao fudbalere, već ratnike. U Budimpešti sam imao i fudbalere i ratnike, to želim i protiv Crne Gore. Svesni smo važnosti utakmice, ali je dočekujemo potpuno mirno. A onda, kad utakmica bude krenula, videćete reakciju", rekao je Stojković.
 
Srbija je druga na tabeli Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa deset bodova, odnosno ima tri boda manje od Mađarske, a dva boda više od trećeplasirane Crne Gore, uz meč više.
  • Broj 1

    17.10.2023 17:12
    Niksi, ja imam samo jedno da ti kažem: ako kaniš pobijediti, ne smeš izgubiti.
  • Ташоли

    16.10.2023 20:56
    Са оваквом концепцијом игре, Србији не би помогли ни Роналдо и Меси у нападу. Не би могли да дају толико голова колико наша (непостојећа) одбрана може да прими (Вањи на голу свака част).
  • Nn

    16.10.2023 20:34
    Mec
    Navijam za Crnogorce, da deklasiraju Srbiju. Pa mozda onda i ovaj strucnjak ode sa cela tima. Dosta je vise blamaze

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).