Preminula fudbalska legenda Bobi Čarlton

Legendarni engleski fudbaler, ser Bobi Čarlton preminuo je danas u 86. godini, javlja BBC.
Ser Bobi Čarlton izgubio je borbu sa demencijom, samo nedelju dana nakon što je proslavio svoj rođendan.
 
Porodica nekadašnjeg fudbalera je potvrdila da je preminuo u subotu, u jutarnjim časovima.
"Bio je okružen porodicom, umro je u miru. Njegovo porodica bi želela da se zahvali svima koji su brinuli o njemu, kao i onima koji su ga oduvek podržavali. Želimo i da se takođe poštuje privatnost njegovih najbližih u ovim trenucima", navode članovi porodice.
 
Oglasio se i Mančester junajted, klub za koji je nastupao.
 
"Sir Bobi je bio heroj milionima ljudi, ne samo u Mančesteru, Velikoj Britaniji, već i širom sveta", stoji u saopštenju kluba.
Čarlton je bio najbolji strelac Junajteda (249 golova) i Engleske (49) više od 40 godina, dok ga nije pretekao Vejn Runi.
 
Odigrao je 758 utakmica za Junajted od 1956. do 1973. godine i vodio je taj klub do titule šampiona Evrope 1968. godine. Sa Junajtedom je osvojio i tri titule prvaka Engleske i jedan FA kup.
 
Za reprezentaciju Engleske je odigrao 106 utakmica, uključujući i svaki minut tokom Svetskog prvenstva 1966. godine kada je ta selekcija osvojila titulu.
  • Marija

    21.10.2023 21:54
    Prave legende
    Pravi fudbal

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.