Košarkašice Srbije u nedelju protiv Severne Makedonije

Košarkašica Srbije Aleksandra Katanić rekla je da njena ekipa ne sme da se opusti posle ubedljive pobede protiv Ukrajine na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Košarkašice Srbije u nedelju protiv Severne Makedonije
Foto: Pixabay
"Posle velike razlike na utakmici sa Ukrajinom, ne smemo se opuštati, već nastaviti u dobrom ritmu i protiv Sevene Makedonije. Veoma bitna utakmica za kvalifikacije na Evropsko prvenstvo i zato moramo biti maksimalno fokusirane i spremne", rekla je Katanić.
 
"Sigurna sam da nam želja i energija neće nedostajati i ukoliko ispoštujemo šta selektorka bude tražila od nas, nećemo imati problema", dodala je ona.
Posle ubedljive pobede protiv Ukrajine u prvom kolu kvalifikacija za Evrobasket 2025, reprezentacija Srbije kreće put Skoplja, gde će u nedelju od 18h u SRC "Кale" igrati protiv Severne Makedonije.
 
U Severnu Makedoniju je krenulo 14 igračica: Ivon Anderson, Anđela Dugalić, Dunja Zečević, Maša Janković, Aleksandra Кatanić, Кatarina Кnežević, Tina Кrajišnik, Marta Mitrović, Jovana Nogić, Jovana Popović, Ivana Raca, Nevena Rosić, Jovana Spasovski i Dragana Stanković.
"Uzbuđena sam što ću protiv Severne Makedonije igrati još jednu utakmicu za Srbiju. Prethodni meč je bio dobar za nas i gledamo da to prenesemo na sledeću utakmicu. Imamo timske ciljeve za svaki meč i moraćemo da igramo zajedno svih 40 minuta da bismo pobedile. Imamo plan igre i tačno znamo šta treba da uradimo", rekla je Anđela Dugalić.
 
Srbija je u kvalifikacionoj grupi G, a pored Ukrajine i Severne Makedonije, za protivnika će imati i selekciju Portugala.
 
U prvom kolu Srbija je pobedila Ukrajinu sa 82:40, dok je Portugal bio bolji od Severne Makedonije sa 65:52.
 
Evropsko prvenstvo 2025. godine igraće se od 19. do 29. juna u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji. Plasman na Evrobasket obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).