Đokoviću uručen trofej namenjen igraču koji završi godinu na prvom mestu ATP liste

Novaku Đokoviću danas je u Torinu, osmi put u karijeri, uručen trofej namenjen igraču koji završi godinu na prvom mestu ATP liste.
Đoković je sinoć pobedio Danca Holgera Runea sa 7:6, 6:7, 6:3 u prvom kolu završnog mastersa u Torinu, čime je obezbedio poziciju broj jedan na ATP listi na kraju sezone, rekordni osmi put u karijeri.
 
"Ovo je kruna sezone. Završiti godinu kao broj jedan na svetu je san svakog tenisera. To je jedna od najtežih stvari koje mogu da se urade u našem sportu, uz osvajanje grend slema", rekao je Đoković na ceremoniji u Torinu, pre početka meča Karlosa Alkarasa i Aleksandera Zvereva.
Nakon što mu je predsednik ATP-a Andrea Gaudenci uručio pehar, vrlo raspoložen Đoković je zahvalio svom timu.
 
"To je timski napor, iako stojim ovde sam. Ovo je izvanredno dostignuće i jako sam ponosan na to", rekao je Đoković.
Đoković je iza sebe ostavio Pita Samprasa koji je šest puta godinu završavao kao broj jedan, odnosno Rodžera Federera, Džimija Konorsa i Rafaela Nadala kojima je to pošlo za rukom pet puta.
 
Ostavši na mestu broj jedan, Đoković će od narednog ponedeljka, 20. novembra, produžiti još jedan rekord pošto će započeti svoju 400. sedmicu na vrhu ATP liste. Daleko iza njega na večnoj listi je Federer sa 310 nedelja na prvom mestu ATP liste.
 
Đoković je ove sezone, do sada, osvojio šest trofeja, uključujući i tri od četiri najvažnija - na Australijan openu, Rolan Garosu i US openu. Pored toga, svojoj kolekciji trofeja sa masters turnira dodao je titule iz Sinsinatija i Pariza i tako stigao do brojke od rekordnih 40.
 
Đoković će sutra igrati protiv Italijana Janika Sinera, u meču drugog kola Zelene grupe na završnom mastersu u Torinu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).