Stojković pred Bugarsku: Ovo je istorijska utakmica

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je da je pred njegovom ekipom istorijska utakmica protiv Bugarske.
On je naveo da svi u timu znaju šta treba, uz veliki oprez, činiti da fudbalsku reprezentaciju odvedu na Evropsko prvenstvo.
 
"Kako se osećam na jugu Srbije? Delim radost sa svima, igračima i stučnim štabom, što ćemo prvi put van Beograda igrati ovako važnu utakmicu, poslednju u kvalifikacijama i to upravo na jugu Srbije na novom stadionu", rekao je Stojković.
"To je jedna stvar, a druga stvar je što sledi najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama. Što se sastava tiče, nemam nekih dilema. Znam ko će biti u prvih 11", dodao je selektor Srbije.
 
Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće u nedelju od 15h na stadionu "Dubočica" u Leskovcu selekciju Bugarske, u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Srbiji, koja je trenutno druga na tabeli Grupe G sa 13 bodova, dovoljan je jedan bod iz ove utakmice da se plasira na šampionat Evrope u Nemačkoj.
 
Stojković je istakao da je Bugarska kvalitetna ekipa i da zato njegovi igrači pre svega moraju da budu oprezni, što je ponovio nekoliko puta tokom konferencije za novinare.
 
"Kada ste oprezni, time samo pokazujete poštovanje prema takmičenju u kome ste. Niko ne sme da pomisli da će utakmica biti laka. Biće izuzetno zahtevna i teška jer igramo sa ekipom koja je rezultatski potpuno rasterećena, a to zna da bude opasno", rekao je Stojković.
 
"Ako smo došli već do situacije u kojoj se nalazimo, a to je da sami odlučujemo o svojoj sudbini, onda takvu šansu ne pomišljamo da propustimo", dodao je on.
 
Kako je naveo, Bugarska na toj utakmici ne sme da ima veći motiv od Srbije.
 
"Ovo je na neki način, neću preterati ako kažem, sigurno jedna istorijska utakmica za nas. Istorijska pre svega za ovu generaciju igrača i oni su toga svesni", rekao je selektor Srbije.
 
Upitan koji će biti glavni adut njegove ekipe, Stojković je odgovorio - timska igra.
 
"Da li smo skup zvezda ili prosečnih igrača to nije ni toliko bitno, bitno je da delujete kao tim", istakao je on.
 
U drugom meču G grupe sastaju se Mađarska i Crna Gora. Mađari su trenutno prvi na tabeli sa 15 bodova, dok je Crna Gora treća sa 11.
  • Pićuka

    19.11.2023 14:22
    Mislim da je ovo istorijsko ludilo koje istorijskim autoputevima vodi u istorijsko beznađe.
  • Ivan

    19.11.2023 06:56
    I šta kad odete,tri poraza i kući,mami te se,ima ova zemlja veću brigu,nego hoćete vi otići,na EP
  • Стојанка чистачица

    18.11.2023 23:55
    Можда их и победимо као некад Yugoslavija - Бугарска када Љубомир Радановић даде победоносни гол,али нема мо ни једног Радановића у репрезентацији,а нема ни коментатора Младена Делића : Људи моји јел ово могуће

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).