Vučić: Nacionalni fudbalski stadion gotov do 1. decembra 2026, treba nam više stadiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obilaska novog stadiona "Kraljevica" u Zaječaru naveo rok do kog će biti završen Nacionalni fudbalski stadion u Surčinu.
Vučić je u obilasku stadiona "Kraljevica" bio u pratnji predsednika Uefe Aleksandra Čeferina.
Predsednik Srbije je odgovorio na pitanje kad bi moglo da se očekuje neko veće takmičenje u kom će Srbija biti organizator, a on je naveo da je za to potrebna bolja infrastruktura i gotov Nacionalni stadion.
 
"Uputili smo dopis da se igra finale Lige Evrope kad izgradimo Nacionalni stadion, koji će biti gotov do 1. decembra 2026. godine. Potrebna nam je bolja infrastruktura za takmičenja. Više stadiona. Daleko smo od Španije, Engleske, Nemačke", rekao je Vučić.
Predsednik Uefe Aleksandar Čeferin je dodao je Srbija zasad daleko.
 
"Ako bude bolje infrastruktura, sve je moguće, zasad teško", rekao je Čeferin.
 
On je naveo da pored Niša i Kragujevca, ostaje da se rekonstruišu beogradski stadioni Partizana i Crvene zvezde koji, kako je rekao, "moraju biti moderniji".
 
Vučić u Zaječaru obilazi stadion čiji je kapacitet 8.168 mesta, ceo projekat koštao je 3,3 milijarde dinara, a izgradnja je započela pre dve i po godine.
 
Posle obilaska stadiona Vučić i Čeferin će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.

Komentari 88

  • fratelli

    23.11.2023 11:13
    Samo nam treba stadion, narod živi na pola puta do siromaštva a i parizer ćemo uvoziti, zar te pare nemogu pametnije da se iskoriste? A mi smo kao neka fudbalska velesila? Podilazite navijačima za velike pare.
  • 002211

    23.11.2023 08:27
    Bolest!!
  • Zdravstveni radnik

    22.11.2023 17:19
    Hit
    Pametno, treba obezbediti huligane. Magnet nam ne treba, mamograf isto. Samo nek predsednik sedne onda za šalter pa kaže pacijentima da nema termina do 2025 te. Misite o tomepred glasanje. Posebno penzioneri

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).