Stojković: Veliki dan za srpski fudbal

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je, posle plasmana ekipe na Evropsko prvenstvo, da je današnji dan veliki za srpski fudbal.
Istakao je da su njegovi igrači pokazali "strahovit mentalitet" protiv Bugarske i da su verovali do kraja.
 
"Ovo je veliki dan za srpski fudbal. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su se borili do kraja i verovali. Srećni smo i zadovoljni", rekao je Stojković.
Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine, pošto je danas u Leskovcu u poslednjem kolu kvalifikacija odigrala nerešeno sa Bugarskom 2:2.
 
Poslednja utakmica reprezentacije na Evropskom prvenstvu bila je i poslednja utakmica Stojkovića u nacionalnom timu.
"Ispada tako. I juče sam rekao da će utakmica biti interesantna za gledanje. Znao sam da neće biti laka, ali mislim da su igrači pokazali jedan strahovit mentalitet, mentalitet koji treba da krasi jednu ekipu koja se ne predaje i veruje u sebi", rekao je Stojković.
 
"Ostvarili smo rezultat koji nam je dovoljan da nas vodi na EP i to je najvažnije", dodao je selektor Srbije.
 
Srbija je danas u Leskovcu odigrala dva različita poluvremena.
 
"Prvo poluvreme smo kontrolisali utakmicu, stvarali šanse, poveli sa 1:0, ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se desile greške, i kod prvog i kod drugog gola Bugara, poklon golovi. Uspeli smo da se izdignemo iznad toga. Nije lako na psihološkom planu igrati ovakvu utakmicu jer znamo kakav je ulog, ali bili smo maksimalno koncentrisani i verovali smo da možemo do tog drugog gola i uspeli smo u tome", rekao je Stojković.
 
Selektor je rekao i da je plasman na EURO "poklon državi, svima onima koji nas podržavali i verovali u nas".
 
"Ovo je veliki dan i veliki uspeh za srpski fudbal", zaključio je Stojković.
Srbija je takmičenje u Grupi G kvalifikacija završila kao druga sa četiri pobede, dva remija i dva poraza, odnosno sa 14 bodova.
 
Žreb za Evropsko prvenstvo održaće se 2. decembra u Hamburgu.
  • Aco

    20.11.2023 08:48
    Da smo sami pisali, ne bi bolju i lakšu kvalifikacionu grupu sastavili. U toj i takvoj grupi smo strepeli do poslednjeg momenta. Bravo. Ogroman uspeh. Al' u kur.u.
  • Darko

    20.11.2023 08:27
    Piksi mnogo kenj...! Koliko losih ljudi u srpskom fudbali, neverovatno!
  • Aleksej

    20.11.2023 07:05
    Xexe
    Ja sam se nadao da nece uspeti da se plasiraju :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).