Elzan Bibić pobedio na Beogradskom polumaratonu uz rekord staze

Elzan Bibić pobedio je danas na Beogradskom polumaratonu uz novi rekord staze.
Bibić je po izuzetno hladnom vremenu u trci na 21,095 kilometara pobedio rezultatom 62 minuta i 15 sekundi i oborio rekord staze koji je prošle godine postavio Marokanac Mohamed El Gauzani sa 62:43.
 
Drugo mesto zauzeo je El Gauzani rezultatom 62:57, a treći je bio Čileanac Martin Dijas sa 63:53 minuta.
Bibiću su nedostajale četiri sekunde da obori državni rekord u polumaratonu, koji je i dalje u vlasništvu Janka Benše iz 1998. godine - 62:11.
 
"Očekivao sam i hladnije vreme tako da mi je tokom trke bilo prijatno. Od starta sam krenuo jako praćen prošlogodišnjim ponednikom El Gauzanijem iz Maroka. Staza je veoma zahtevna ali i lepa, jer vodi kroz predivne delove Beograda, moram da priznam da sam uživao. Pred kraj sam bio siguran da ću oboriti državni rekord i previše sam se opustio u poslednjih 200 metara. Nije mi žao, jer sam na ovako zahtevnoj stazi pokazao da sam spreman i za daleko bolji rezultat. Morao sam nešto da ostavim i za sledeću godinu", rekao je Bibić posle trke.
U konkurenciji atletičarki pobedila je Kenijka Tereza Omoza rezultatom 72:38, druga je bila Kavalina Nahimana iz Burundija sa 16 sekundi zaostatka, a treće mesto zauzela je Kenijka Silvija Meduga rezultatom 77:06.
 
U trci na 10 kilometara u konkurenciji muškaraca pobedio je srpski takmičar Đuro Borbelj rezultatom 31:11 minuta, drugi je bio Vjačešlav Sokolov iz Rusije (31:55), a treći Uroš Gutić (32:50).
 
Na istoj distanci u konkurenciji atletičarki prva kroz cilj prošla je Milica Tomašević iz Srbije (36:49). Bugarka Emi Pamela osvojila je drugo mesto (37:47), dok je treća bila Tea Božinovska iz Makedonije (37:51).
 
Osim polumaratonske i trke na 10 kilometara, održana je i porodična trka na 2,3 kilometra koje je imala humanitarni karakter, a sva donirana sredstva namenjena su Humanitarnoj organizaciji "Dečje srce".
 
Na ovogodišnjem četvrtom Beogradskom polumaratonu učestvovalo je rekordnih 4.080 takmičara iz 42 zemlje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport