Vidić: Piksi i stručni štab za dve godine koštali Srbiju 16 miliona evra

Fudbaler Nemanja Vidić upitao je javno da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu.
Vidić je početkom godine predao kandidaturu za predsednika FSS i ubrzo odustao od kandidovanja.
 
"I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastareli, vode dve najveće organizacije u srpskom fudbalu - FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo", rekao je Vidić u intervjuu za NIN.
On je naveo da je to "poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban".
 
Kako je rekao, "Džajić četiri godine nije uspeo da dokaže da je nevin i onda ga je pre 11 godina tadašnji predsednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao", što je Džajić prihvatio i "time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama".
Vidić je rekao da je Terzić "ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi".
 
"Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju decu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj deci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspeha", naveo je Vidić.
 
On je istakao da Terzić ima "izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u 'visokom' društvu".
 
"I kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten...sve više dece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu", poručio je Vidić.
 
Vidić tvrdi da osam miliona evra godišnje građane košta boravak Dragana Stojkovića Piksija na klupi reprezentacije Srbije.
 
"Pošto sam ja član Skupštine, imam pristup informacijama koliko se novca troši u Savezu. Došao sam do podatka da je u zadnje dve godine za selektora i njegov stručni štab potrošeno 16 miliona evra. To je osam miliona evra godišnje", rekao je Vidić.
 
Shodno prethodnoj informaciji postavlja se logično pitanje zašto se daje toliki novac selektoru i njegovom stručnom štabu.
 
"Da li je u redu trošiti toliki novac ako vidimo da smo mi mala reprezentacija koja nema toliki izvor prihoda, da dajemo za selektora i za njegov stručni štab toliko novca? Za dve godine 16 miliona evra", istakao je Vidić i dodao da je to ogroman novac.
Vidić je potom još jednom skrenuo pažnju da se u FSS-u ništa ne radi sistemski, jer, ukoliko je dat toliki novac za trenere koji su radili u Japanu i Kini, koliko bi onda FSS trebalo da da ukoliko reprezentaciju vodi neki od trenera koji je radio u najjačim fudbalskim ligama na svetu.
 
"Ovde ne ulazim u kvalitete Piksija. Govorim samo sistemski, ako ćemo dovoditi trenere koji rade i u Kini i u Japanu i plaćati toliki novac za njih, šta ćemo kada bude Dragan Stojković odlazio i treba da dovedemo nekog trenera koji je već bio trener u ligama 'petice'", zapitao se naš proslavljeni fudbaler.

Komentari 58

  • X

    03.12.2023 19:10
    Zivio Vida dugo u Britaniji pa se navikao na slobodu govora , alo bre ovo je Srbistan ako ne timaris istog konja pojescete te mrak
  • novikorisnik

    02.12.2023 23:41
    @Boško
    Ja mislim isto da nije normalno da sportisti dobijaju toliki novac, ali onda sa druge strane kada pogledaš sport je danas profesija, i to profesija oko koje se vrte ogromne sume novca (kladionice, reklame, dresovi...), pa zašto onda i sportisti ne bi imali koristi od toga, naročito ako se uzme u obzir da žrtvuju ono što je na kraju krajeva i najvrednije od svega, a to je svoje zdravlje, zatim mladost itd. Onda drugi argument koji im ide u prilog, njihove karijere mogu da traju do 20-tak godina, šta posle? Odavno se zna da profesionalni sport nije zdrav, znači zdravlje im je narušeno, obrazovanje koje je stekao kao dete ili tinejdžer je u najmanju ruku diskutabilno, zato mnogi nakon sportske karijere ili pri kraju zavrsavaju ove ili one škole...sve to treba isfinansirati...neko će reći pa i onaj rudar je u jami i ima naruseno zdravlje ali nema platu sa 6 nula u evrima, jeste i to tačno, a da li je on išao 3 putadnevno na trening od svoje 6,7,10 godine? Zašto žrtvovao svoje vreme i sedeo i učio da ne bi završio u rudniku? Dakle, ne možemo samo reći nije normalno da se daju toliki novci za plate sportistima, a da se ne sagleda malo šira slika...da ste Boško malo čitali kako su završili, ne svi, ali dosta njih, iz generacije sa prvog SP u Montevideu, ako niste potražite, pa ćete shvatiti zašto je bitno da imaju dobra primanja u toku karijere(samo što tu privilegiju da ima 6 ili 9 i 10 nula na računu ima šačica sportista u odnosu na ukupnu svetsku populaciju profesionalaca)
  • Naliv pero

    30.11.2023 17:51
    Veni Vidi Vidic
    U Srbistanu nista novo!To je mali novac u odnosu na to sta se sve okrece iza kulisa(stadioni,metro,expo,pute vi,klinike),u pitanje su desetine milijardi evra!Pa ti narode jedi parizer i glavu u pesak za 10000-20000 dinara.Dosta nam je i obrazovanih i neobrazovanih lopova.Isti Sutanovac nije mnogo bolji od ovih a sa njim je Nemanja pravio zgradu.Zato mora da odbacimo ruznu proslost i sadasnjost da bi imali svetlu buducnost.Papir u ruke pa taj koji nije u kombinaciji sa ovima i onima je nas i vas izbor.Prosudite sami ili se sakrijte iza tastature na forumima a kuci jedite parizer.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).