Đokovićev reket sa Rolan Garosa prodat na aukciji za 100.000 dolara

Kada je Novak Đoković osvojio prvu titulu na Rolan Garosu, iscrtao je reketom veliko srce na šljaci a potom reket poklonio publici bacivši ga na tribine.
Đokovićev reket sa Rolan Garosa prodat na aukciji za 100.000 dolara
Foto: Beta/AP
Reket je uhvatila izvesna Ebi Doerti koja je sedam godina kasnije odlučila da suvenir proda na aukciji.
 
Aukciju suvenira održala je kuća koja je specijalizovana za sportske memorabilije, a kako pišu svetski mediji, Novakov reket je izazvao interesovanje kolekcionara sa svih strana planete.
Na kraju aukcije Ebi Doerti je dobila čak 107.482 dolara za neočekivani poklon od najboljeg tenisera. U izjavama za medije Doerti se prisetila tih momenata.
 
"Sve je izgledalo kao u usporenom snimku. Novak je samo bacio reket u publiku i leteo je pravo ka nama. Pomislila sam 'O, moj bože'. Reket me pogodio u ruku i odbio se dole. Stala sam nogom na njega i pokupila ga. Čvrsto sam ga stegla. Probala sam kasnije da dođem do njega, da mi ga potpiše, ali nisam uspela", ispričala je Doerti.
Posle sedam godina Doerti je ipak odlučila da reket proda i objasnila je tu odluku.
 
"Bila je to teška odluka. Imala sam sjajan sportski suvenir, ali mi je sve ove godine samo stajao u ormaru", objasnila je Doerti.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport