Rukometašice Srbije izgubile od Poljske na startu druge faze Svetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas u Herningu od selekcije Poljske rezultatom 22:21 (10:13) u meču prvog kola Treće grupe druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.
Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Sanja Radosavljević sa šest golova, dok je Marija Laništanin dodala pet. 
 
U pobedničkom timu najbolja je bila Karolina Kahonjak-Sala sa šest golova.
Srbija je povela 4:0 na startu meča, ali je Poljska serijom od 3:0 smanjila na 4:3. 
 
Srpske rukometašice su u 15. minutu ponovo stigle do četiri gola prednosti (10:6), a izabranice Uroša Bregara su prvo poluvreme rešile u svoju korist rezultatom 13:10.
Rukometašice Srbije su loše startovale u drugom poluvremenu, pošto su prvi gol u drugom delu meča postigle tek u 41. minutu. Poljska je kaznila sve greške srpskog tima i u 45. minutu je stigla do izjednačenja, 15:15.
 
Igralo se potom gol za gol, a Poljska je prvi put povela sa dva gola razlike u 57. minutu (22:20). Srpske rukometašice su smanjile na 22:21, a onda minut pre kraja meča nisu iskoristile napad za izjednačenje.
 
Poljska je uspela da sačuva prednost od jednog gola i da dođe do prve pobede u drugoj fazi SP.
 
Srbija će u subotu od 18 sati u drugom kolu Treće grupe igrati sa Nemačkom, a u ponedeljak, 11. decembra, od 15.30 časova sastaje se sa selekcijom Japana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport