Bejzbol igrač Sehej Otani potpisao rekordan ugovor od 700 miliona dolara

Japanski bejzbol igrač Sehej Otani potpisao je 10-godišnji ugovor sa Los Anđeles Dodžersima vredan 700 miliona dolara, što je rekordan ugovor u MLB i najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu.
Posle nekoliko dana spekulacija, 29-godišnji Otani je prešao u Dodžerse posle šest sezona provedenih u Los Anđeles Ejndželsima.
 
"Ovo je jedinstveni i istorijski ugovor za jedinstvenog, istorijskog igrača. On je uzbuđen što počinje ovo partnerstvo i strukturirao je svoj ugovor tako da odražava istinsku posvećenost obe strane do dugoročnog uspeha", rekao je njegov agent Nez Balelo.
Otani se smatra najboljim bejzbol igračem sveta.
 
On je 2021. i 2023. godine jednoglasno bio MVP, a 2022. bio je drugi u izboru.
Otanijev ugovor je 64 odsto veći od prethodnog rekorda od 426,5 milona dolara koliko je za 12-godišnji ugovor dobio Majk Traut iz Ejndželsa 2019. godine.
 
Japanski igrač će imati 70 miliona dolara po sezoni, u odnosu na oko 42,3 miliona dolara koliko je primao u Ejndželsima.
 
Kako je prenela agencija Asošiejted pres, to je najverovatnije najveći ugovor u svetskom sportu, za koji se veruje da su ga do sada imale fudbalske zvezde Lionel Mesi i Kilijan Mbape.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).