NBA liga kaznila Rajakovića sa 25.000 dolara zbog kritikovanja sudija: Udarao rukom o sto

Uprava NBA lige kaznila je trenera košarkaša Toronta Darka Rajakovića sa 25.000 dolara zbog javnog kritikovanja sudija posle poraza od Los Anđeles Lejkersa.
Rajaković je bio ljut i na konferenciji za novinare posle poraza (131:132) istakao da su Lejkersi u četvrtoj četvrtini izveli 23 slobodna bacanja, a njegova ekipa samo dva.
 
Tokom čitave utakmice, koja je odigrana u noći između utorka i srede, ekipa iz Los Anđelesa imala je 36 slobodnih bacanja, od čega 14 Entoni Dejvis, a Toronto ukupno 13.
"Ovo što se dogodilo večeras, to je potpuno s....e. Ovo je sramota. Sramota za sudije. Sramota za ligu da ovo dozvoli. Imali su 23 slobodna bacanja, a mi samo dva u četvrtoj četvrtini", rekao je srpski trener, koji je tokom konferencije u nekoliko navrata udario rukom o sto.
Rajaković je rekao da utakmica nije bila poštena i nagovestio da u Torontu smatraju da nije prvi put da sudije nisu imale ujednačen kriterijum.
 
Reptorse je razljutila i odluka o prekršaju Ar Džej Bareta na Dejvisu 24,8 sekundi pre kraja, u napadu u kome je Skoti Barns pogodio trojku kojom bi izjednačio. U Torontu smatraju da je Dejvis simulirao.
 
"Morali su da pobede večeras? Ako je tako, recite nam, pa da se ne pojavimo na utakmici. Dajte im pobedu. Ali to nije bilo fer i ovo nam se ne događa prvi put", rekao je tada Rajaković.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).