Košarkaški svet se oprašta od Milojevića: "Veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven"

Košarkaški svet oprašta se večeras od Dejana Milojevića, pomoćnog trenera NBA tima Golden Stejt Voriorsi, nekadašnjeg reprezentativca i uspešnog košarkaškog stručnjaka koji je danas preminuo u SAD.
"Apsolutno smo shrvani iznenadnim odlaskom Dejana Milojevića. Ovo je šokantan i tragičan udarac za sve koji su povezani sa Voriorsima i neverovatno težak period za njegovu porodicu, prijatelje i sve nas koji smo imali neverovatno zadovoljstvo da radimo sa njim", objavio je Milojevićev klub Golden Stejt Voriors na društvenoj mreži X
 
"Tugujemo sa njegovom suprugom Natašom i njihovom decom Nikolom i Mašom", poručuju Voriorsi.
Košarkaški savez Srbije uputio je večeras saučešće porodici Dejana Milojevića, a predsednik KSS Predrag Danilović naglasio je da je bio "veliki borac, veliki čovek i dragi prijatelj".
 
"Porodici Milojević želim da uputim reči saučešća, baš kao i svim ljudima iz našeg sveta košarke. Jer nije postojao onaj koji Dejana nije poštovao i voleo. Napustio nas je veliki košarkaš, sjajan trener i čovek bez i jedne mrlje! Neka mu je laka zemlja", naglasio je Danilović.
Od Milojevića su se oprostili i košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i Mega u kojima je igrao ili radio kao košarkaški trener.
 
U ime KK Partizan Mozzart Bet, saučešće porodici Milojević je uputio predsednik Ostoja Mijailović.
 
"Bio je istinski borac i čovek za primer. Neko na čiji su se karakter ugledali mnogi klinci koji su kasnije postali novi košarkaški idoli. Porodici Milojević i svim ljudima kojima je Dejan prirastao srcu upućujem reči saučešća", izjavio je Mijailović.
 
I KK Mega oprašta se od Milojevića, koji je bio trener i sportski direktor tog kluba.
 
"Sa ogromnom tugom smo primili vest da je bivši trener Mege, nekadašnji sjajni košarkaš a oduvek veliki čovek Dejan Milojević preminuo", objavila je Mega na svom sajtu, podsećajući na Milojevićevu "sjajnu igračku karijeru prepunu trofeja i brojnih priznanja".
 
Posle završetka igračke karijere, 2010. godine je postao sportski direktor Mege, da bi potom 2012. godine preuzeo mesto glavnog trenera. Tokom sjajnih osam godina i 345 utakmica koje je proveo na klupi Mege osvojen je Kup Radivoja Koraća 2016. uz mnoštvo velikih pobeda i nezaboravnih trenutaka, a na pravi put je izveo veliki broj košarkaša, među kojima su zvezde evropske i svetske košarke, navodi KK Mega.
 
"Deki, hvala ti na svemu. Nikada te nećemo zaboraviti", poručuje Milojevićev nekadašnji klub uz izraze saučešća porodici.
 
Iz KK Crvena zvezda naglašavaju da je Dejan Milojević bio "veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj".
 
Klub, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna Srpska, evropska i svetska košarka, poručuju iz KK Crvena zvezda.
 
Od Milojevića se na društvenim mrežama opraštaju kolege, nekadašnji saigrači, košarkaši.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).