Siner protiv Đokovića u polufinalu Australijan opena

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je danas u Melburnu u četvrtfinalu pobedio Rusa Andreja Rubljova 6:4, 7:6 (7:5), 6:3.
Siner protiv Đokovića u polufinalu Australijan opena
Foto: FoNet/AP
Siner će u polufinalu prvog grend slem turnira sezone igrati protiv Novaka Đokovića, koji je ranije danas u četvrtfinalu nadigrao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.
 
Meč između Sinera i Rubljova trajao je dva sata i 39 minuta.
Siner je četvrti na ATP listi, dok je Rus peti teniser sveta.
 
Ovo je bio sedmi međusobni duel italijanskog i ruskog tenisera, a peti trijumf Sinera.
Italijan je u petom gemu prvog seta napravio brejk, a onda je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4.
 
U drugom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku. Rubljov je poveo 5:1 u taj-brejku, ali je Siner osvojio šest uzastopnih poena i ovaj deo meča je dobio rezultatom 7:5.
 
Italijan je u šestom gemu trećeg seta napravio brejk i poveo 4:2. Siner je potom na svoj servis stigao do 5:2, a onda je treći set dobio rezultatom 6:3.
 
Siner: Srećan sam što ću ponovo igrati protiv Đokovića
 
Italijanski teniser Janik Siner izjavio je posle meča na Australijan openu sa ruskim teniserom Andrejom Rubljovom da je srećan što će ponovo imati priliku da odmeri snage sa Novakom Đokovićem.
 
Italijan će u polufinalu prvog grend slem turnira sezone igrati protiv Đokovića, koji je ranije danas u četvrtfinalu nadigrao Amerikanca Tejlora Frica 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, 6:3.
 
"Srećan sam što ću ponovo igrati protiv Đokovića, najboljeg igrača na svetu. On je puno puta osvajao trofej ovde, pa će biti veoma teško pobediti ga. Ono što mogu da kontrolišem u tom meču i obećam svima je da ću se boriti do maksimuma za svaku loptu u tom meču", izjavio je Siner.
 
Preostala dva četvrtfinala Australijan opena biće odigrana sutra, a sastaće se: Hubert Hurkač (Poljska) - Danil Medvedev (Rusija) i Aleksandar Zverev (Nemačka) - Karlos Alkaras (Španija).
Alkaras je pred meč sa Zverevim izjavio da je svaki susret sa nemačkim teniserom velika bitka.
 
"Svaki naš meč je velika bitka. Želim da mu se revanširam za poraz na Mastersu. Turnir je neverovatan, uslovi za igru mi odgovaraju. Bukvalno se osećam mnogo bolje iz meča u meč. Stigao sam do četvrtfinala sa mnogo samopouzdanja. Očekujem da protiv Saše igram još bolje", istakao je Alkaras, prenosi Sportklub.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).