Navijačima u Grčkoj biće potrebni mobilni telefoni da kupe karte

Fudbalski navijači u Grčkoj moraće ubuduće da koriste državnu aplikaciju za digitalnu identifikaciju na svojim mobilnim telefonima da bi kupili ulaznice za utakmice.
Navijačima u Grčkoj biće potrebni mobilni telefoni da kupe karte
Foto: Pixabay
To je jedna od mera za suzbijanje nasilja u sportu koje je primoralo fudbalske klubove da zatvore stadione za navijače na dva meseca, do 12. februara.
 
To je naređeno pošto je prošlog meseca umro policajac koji je tokom navijačkih nereda u Atini pogođen bakljom.
Druge mere koje planira Vlada su mandatna zabrana dolaska konkretnih navijača posle nasilnih incidenata, obavezno postavljanje kamera za nadzor na stadionima i nacionalni registar članova klubova fudbalskih navijača.
 
"Do sada nismo uspeli da uradimo ono što je očigledano - da identifikujemo ljude koji ulaze na stadion. Uz pomoć mobilnog telefona, lična karta osobe se može automatski unakrsno proveriti sa kartom. Niko bez mobilnog telefona neće ući na stadion", rekao je ministar.
 
Vladini zvaničnici kažu da će novi sistem ulaznica ličiti na elektronske karte za ukrcavanje koje se koriste na aerodromima.
 
Državna digitalna ID aplikacija za mobilne telefone radi u Grčkoj od 2022. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).