Kup Srbije: Mikec i Arunović najbolji u gađanju pištoljem, u gađanju puškom Havran i Kovačević

Najbolji strelci Srbije u 2023, Damir Mikec i Zorana Arunović, osvojili su zlatne medalje na finalnom turniru Kupa Srbije u gađanju vazdušnim pištoljem, održanom danas u Novom Sadu.
U gađanju vazdušnom puškom su trijumfovali Aleksandra Havran i Lazar Kovačević.
 
Damir Mikec (Policajac) je jedini od četiri pobednika prošlogodišnjeg Kupa uspeo da ponovi trijumf. 
 
Do polovine finalnog meča, u vođstvu je bio Duško Petrov (Kikinda), a onda je čelnu poziciju preuzeo i do kraja je zadržao Mikec, koji je bio najprecizniji u kvalifikacijama. 
 
Petrovu je pripalo srebro, a njegovom klupskom drugu Borisu Mikulcu bronza.
Prvi favorit takmičenja pištoljem za žene, Zorana Arunović (Olimpik 011), je dominirala u kvalifikacijama sa 583 kruga. Međutim, u finalu je tempo diktirala Jasmina Milovanović (Akademac) i skoro stalno bila na čelu. 
 
Ipak, dobar ritam nije zadržala do kraja, pa ju je u samoj završnici, pretposlednjim, 23. hicem, prestigla Zorana Arunović i došla do zlata.
 
Bronzu je osvojila Kikinđanka Jelena Tomić. 
Osvajač bronze vazdušnom puškom na nedavno održanom Svetskom kupu u Kairu, Lazar Kovačević, je dobru formu potvrdio pobedom i u finalu nacionalnog kupa. 
 
Reprezentativac iz redova Jagodine 92 je postigao najbolji rezultat u kvalifikacijama. Početkom finala je bio u sredini plasmana, ali je potom sustizao i prestizao rivale i trijumfovao sa više od dva kruga prednosti ispred Dušana Stojadinovića (Novi Sad), dok je treći bio Kragujevčanin Milutin Stefanović, osvajač Kupa prošle godine.
 
U nadmetanju žena puškom, najuspešnija je bila Aleksandra Havran (Novi Sad 1790), koja u subotu nije uspela da odbrani zlato u juniorskoj konkurenciji. 
 
 
Kvalifikacije nisu obećavale mnogo za Havranovu. U finale je ušla kao osmoplasirana, ali u finalu je gađala na visokom nivou.
 
Veliku borbu za prvo mesto vodila je sa Teodorom Vukojević (Čika Mata), pobednicom juniorskog Kupa, i tek u završnici obezbedila solidnu prednost. Bronza je pripala iskusnoj Ivani Anđušić Maksimović (Akademija Maksimović), koja je bila najpreciznija u kvalifikacijama. 
 
U ekipnoj konkurenciji pobedili su klubovi koji su bili najbolji i prošle godine. Pištoljem su titule poneli Policajac i Olimpik 011, predvođeni Mikecom, odnosno Arunovićevom, a puškom ženski tim Partizana i muški sastav Čika Mate.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.