Gatuzo na meti ozloglašene mafijaške grupe: Planira da iseli porodicu iz Italije zbog bezbednosti

Proslavljeni bivši italijanski fudbaler i reprezentativac, a sada trener Đenaro Gatuzo, prošao je kroz pravi teror od strane jedne od najozloglašenijih mafijaških grupa u Italiji - Ndrangete.
Gatuzo na meti ozloglašene mafijaške grupe: Planira da iseli porodicu iz Italije zbog bezbednosti
Foto: Beta/AP (Daniel Cole)
Pripadnici ozloglašene grupe iza koje stoji moćna i beskrupulozna porodica Montalbano, mesecima već maltretira porodicu Gatuzo, dok kalabrijska policija i italijanske vlasti, generalno, sve to nemo posmatraju, prenosi Sport klub.
 
Rimski "Il Mesaggero" jedini je, za sada, digao glas protiv mafijaške organizacije koja globalno nije poznata kao sicilijanska "Koza nostra" ili napuljska "Kamora", ali čija moć ne jenjava od 50-ih godina XX veka.
Američke obaveštajne službe objavile su u jednom trenutku da "Ndrangeta" od trgovine drogom, reketiranja i pranja novca ostvaruje profit u visini od tri odsto bruto društvenog proizvoda Italije.
 
Kako je jedna skromna porodica nekada uspešnog fudbalera, a danas fudbalskog trenera, dospela na crnu listu ove kriminalne organizacije i dalje je predmet spekulacija u Italiji, ali "Il Mesaggero" navodi da Đenaro Gatuzo razmišlja o tome da svoje najmilije iseli iz Italije na neko bezbednije mesto.
Trener Olimpika iz Marseja pokušao je na više načina da izgladi spor sa mafijom, list "Il Fatto Quotidiano" navodi i da je isplatio i određenu sumu novca članovima ove grupe, ali da su problemi nastavili da se ređaju.
 
Poslednja vest o ovoj porodičnoj drami bivšeg prvaka sveta sa Italijom kaže da je Gatuzovoj sestri zapaljen i drugi automobil.
 
Tek tada, na osnovu prisluškivanih razgovora, kalabrijska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).