Košarkašice Srbije savladale Brazil, ipak još bez olimpijske vize

U drugom kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu, ženska košarkaška reprezentacija pobedila je u Belemu, u Brazilu, selekciju Brazila sa 72:65 (23:20, 16:18, 17:16, 16:11).
Košarkašice Srbije savladale Brazil, ipak još bez olimpijske vize
Foto: FoNet (AP/arhiva)
Naše košarkašice imale su veliku priliku da već sada obezbede olimpijsku vizu, za šta im je bila potrebna pobeda od osam poena razlike, ali je Ivana Raca u poslednjoj sekundi promašila slobodno bacanje.
 
Ukoliko Srbija pobedi Australiju ići će u Pariz kao prva u grupi, a ako izgubi moraće da čeka ishod duela između Brazila i Nemačke.
Ako pobedi Nemačka, Srbija će biti na Olimpijskim igrama, a ako pobedi Brazil, te tri selekcije će imati po jednu pobedu i dva poraza i tada će odlučivati koš razlika u međusobnim duelima.
 
Srbija bi u tom krugu imala koš razliku nula, jer je od Nemačke izgubila sedam razlike, Nemačka plus sedam, a Brazil minus sedam.
Pobeda Brazila protiv Nemačke sa više ili manje od sedam razlike odgovarao bi Srbiji, a ako bi Brazil slavio sa sedam razlike sva tri tima bi bila potpuno izjednačena i tada bi odlučivala koš razlika iz sve tri utakmice.
 
I u toj situaciji bi Srbija imala gotovo siguran plasman na Igre, jer je Nemačka jutros izgubila od Australije sa 33 poena razlike, što znači da bi naša reprezentacija morala da izgubi od Australije sa manjom razlikom.
 
Košarkašice Srbije odigrale su dobru utakmcu protiv Brazila i da sudije u pojedinim delovima meča nisu dozvoljavale domaćinu da se brani skoro kao u ragbiju, pobeda bi bila dosta ubedljivija.
 
Briljantnu partiju prikazala je Ivon Anderson, koja je sa 30 poena, osam skokova i dve asistencija bila najbolji akter utakmice. Dragana Stanković je postigla 19, Jovana Nogić 10, a Ivana Raca šest poena.
 
Brazil je predvodila Damiris Dantas sa 17 poena, Kamila Silva je postigla 16, a Taina Paiša osam.
 
U poslednjem kolu Srbija će igrati protiv Australije večeras, a zatim je na programu duel između Brazila i Nemačke. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).