Vaterpolisti Hrvatske i Italije u finalu Svetskog prvenstva u Dohi

Vaterpolisti Hrvatske i Italije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Dohi, pošto su u polufinalnim duelima bili bolji od Francuske, odnosno Španije.
Vaterpolisti Hrvatske i Italije u finalu Svetskog prvenstva u Dohi
Foto: Pixabay
Hrvatska je imala neočekivano težak posao protiv Francuske, koja je najprijatnije iznenađenje na šampionatu i malo je nedostajalo da posle eliminacije Mađarske u četvrtfinalu priredi još jednu senzaciju.
 
Posle tri četvrtine Hrvati su vodili 9:6 i očekivalo se da rutinski privedu utakmicu kraju, ali su Francuzi uspeli da izbore nerešen rezultat 11:11 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5 - 6:5), pa su o finalisti odlučivali peterci.
Obe ekipe su bile uspešne u prvih pet serija, a odluka je pala u šestoj, kada je selektor Hrvatske Ivica Tucak uveo rezervog golmana Matu Anića i on je odbranio udarac Encu Hazasu.
 
Tako će Hrvatska u subotu, 17. februara imati priliku da stigne do treće titule prvaka sveta, dok će Francuska imati šansu da osvoji medalju na velikim takmičenjima prvi put posle 100 godina, kada su 1924. trijumfovali na Olimpijskim igrama u Parizu.
U prvom polufinalu Italija je savladala Španiju sa 8:6 (1:1, 3:1, 2:1, 2:3) i revanširala se za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, pre nešto više od mesec dan u Zagrebu.
 
Italijani su danas bili dosta bolji i krajem treće četvrtine vodili su 6:2, što im je bilo dovoljno za plasman u finale. Španci su u poslednjoj četvrtini uspeli da smanje na 6:5, ali više od toga nisu mogli, pa će se Italija u subotu boriti za petu titulu prvaka sveta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.