Zvezda u derbiju osvojila Kup Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u Kupu Radivoja Koraća, pošto su u finalu u Nišu pobedili Partizan sa 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16).
Crvenoj zvezdi je to četvrti uzastopni trofej u nacionalnom kupu, a ukupno ih ima 13, tri manje od Partizana.
 
Partizan je bolje ušao u utakmicu i početkom druge četvrtine imao je prednost od deset poena, najviše zahvaljujući Kevinu Panteru, koji je u tom periodu pogađao i za dva i za tri poena.
Zvezda je do poluvremena uspela da uhvati priključak i crno-beli su na poluvreme otišli sa samo jednim poenom prednosti, a usledila je treća četvrtina, u kojoj su crveno-beli dominirali.
 
Sredinom poslednje četvrtine Zvezda je povela 77:69 i ispostavilo se da je to bilo dovoljno za pobedu, iako je Partizan smanjio na 77:74 i potom je imao tri napada u kojima je mogao da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu.
Kada je to preživela, Zvezda je minut pre kraja košem Adama Hange povećala vođstvo na 79:74 i to je bio kraj.
 
U gotovo izjednačenoj statistici obe ekipe su postigle po deset trojki, a Partizan je ubacio jednu dvojku više.
 
Presudila je veoma loša selekcija ličnih grešaka igrača Partizana, koji su napravili samo jedan prekršaj više od Zvezde, ali su crveno-beli izveli 21, a crno-beli 11 slobodnih bacanja.
 
Za najboljeg igrača finalne utakmice proglašen je kapiten Crvene zvezde Miloš Teodosić, a trofej za najboljeg strelca dobio je Zek Ledej, koji je postigao 24 poena. 
  • Aleksandar Ilic

    18.02.2024 07:40
    Gazenje
    Razbijanje oo svim nivoima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.