Preminuo Andreas Breme

Legendarni nemački fudbaler Andreas Breme preminuo je danas u 64. godini.
Preminuo Andreas Breme
Foto: Beta/AP
Njegova partnerka Susane Šefer je za nemačku agenciju dpa rekla da je Breme preminuo "iznenada i neočekivano" od srčanog zastoja.
 
Breme će ostati upamćen kao strelac pobedničkog gola za Zapadnu Nemačku u finalu Svetskog prvenstva 1990. godine protiv Argentine, sa penala u 85. minutu.
On je za nacionalni tim odigrao 86 utakmica između 1984. i 1994. godine i nastupao je na tri svetska i tri evropska prvenstva.
 
Na klupskom nivou, Breme je dva puta bio šampion Nemačke - sa Bajernom iz Minhena 1987. i sa Kajzerslauternom 1988. godine. Takođe, osvojio je i italijansku Seriju A sa Interom 1989. godine.
I minhenski Bajern i Kajzerslautern izjavili su saučešće povodom smrti legendarnog fudbalera.
 
"Uvek ćemo čuvati Andreasa Bremea u našim srcima - kao svetskog šampiona, ali još više kao posebnu osobu. On će uvek biti deo Bajernove porodice. Počivaj u miru, dragi Andi", saopštio je Bajern.
  • Svetlana

    20.02.2024 13:41
    Član velike nemačke trojke u Interu.Dobar fudbaler.Laka mu zemlja;porodici saučešće!
  • Pero

    20.02.2024 10:58
    Bio je veliki igrač. Sećam ga se. Pouzdan, imteligentan. Počivaj u miru Breme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Jokić u prvoj petorci NBA lige

Srpski centar Nikola Jokić iz Denver nagetsa uvršten je u prvi tim NBA lige, čime je dobio još jedno individualno priznanje.