Fudbaler Dani Alveš osuđen za seksualno zlostavljanje

Bivši brazilski reprezentativac Dani Alveš osuđen je na četiri godine i šest meseci zatvora zbog silovanja.
Fudbaler Dani Alveš osuđen za seksualno zlostavljanje
Foto: Beta/AP
Alveš je optužen za seksualni napad u noćnom klubu u Barseloni 31. decembra 2022. godine.
 
Bivši fudbaler Barselone Dani Alveš proglašen krivim za seksualni napad u noćnom klubu i osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora. Suđenje Alvešu počelo je petog februara.
Bivši igrač Barselone, Juventusa, Pari sen Žermena, Sevilje, Sao Paola takođe mora da prati odštetu od 150.000 evra i sudske troškove, a ujedno po izlasku iz zatvora sledi još pet godina nadgledanja.
 
Ovaj 40-godišnjak, koji je jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji, negirao je da je seksualno napao ženu u ranim satima 31. decembra 2022. Alveš je uhapšen 20. januara 2023. godine u Barseloni, a potom je prebačen u istražni zatvor.
Prema izveštajima medija, tokom samo suđenja su državni tužioci tražili devetogodišnju zatvorsku kaznu za Alvesa ako bude proglašen krivim. Advokati žene koja je prijavila Alveša za seksualni napad zahtevli su da brazilski fudbaler bude osuđen na 12 godina zatvora.
 
Brazilski fudbaler je više puta podnosio zahteve da bude pušten uz kauciju, ali su svi odbijeni jer je sud smatrao da postoji opasnost od bekstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Argentinski teniser suspendovan na pet godina

Argentinski teniser Eduardo Agustin Tore suspendovan je na pet godina zbog 35 kršenja Teniskog programa za borbu protiv korupcije (TACP), objavila je danas Međunarodna agencija za integritet tenisa.