Milica Gardašević osvojila Zlatnu ligu

Atletičarka Milica Gardašević osvojila je Zlatnu ligu u skoku udalj.
Ona je na finalnom mitingu tog takmičenja u Madridu zauzela drugo mesto, ali joj je to bilo dovoljno za pobedu u ukupnom plasmanu.
 
Srbija je prvi put u istoriji dobila pobednika na tom prestižnom serijalu takmičenja Svetske atletike, saopštio je Srpski atletski savez.
Na mitingu u Madridu, Gardašević je dospela na prvo mesto skokom od 6,64 metra iz druge serije. Rumunka Florentina Isko zabeležila je u četvrtoj seriji skok koji je bio bolji za jedan centimetar - 6,65 metara.
 
Milica Gardašević je imala još dva ispravna skoka - 6,60 i 6,59 metara.
Pobedom u Astani Milica Gardašević osvojila je 10 bodova, drugim mestom u Madridu još sedam i sa ukupno 17 bodova ubedljivo je osvojila prvo mesto, dok je drugo mesto zauzela Florentina Isko sa 10.
 
Dijamantska liga je najprestižnije letnje takmičenje privatnog karaktera, dok je Zlatna liga serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti.
 
Nikada se do sada nije desilo da neki srpski atletičar osvoji ovo takmičenje.
  • w/e

    24.02.2024 23:25
    smaraci
    Sport je showbusiness, ko donosi vise gledalaca i cijih dresova se vise proda, taj vise zaradjuje. Nikog ne zanima da li je u pitanju olimpijski sport ili koliko se ko trudio. Bitni su rezultati sportista koje drugi mogu da unovce, pa se na osnovu tih prihoda odredjuju prihodi sportista.
  • Fff

    24.02.2024 21:34
    @nwanko kanu

    O cemu ti pricas covece. Uporedjujes igraca kabela i ljude na olimpijskim igrama. Ugasiti fudbal sto pre bi bio spas za sport.
  • Nwanko Kanu

    24.02.2024 20:03
    @Vojvodina
    Zaradjujes koliko doneses za sto. Kad Milica Gardasevic bude popularna kao Tadic, Milinkovic-Savic, Ivanic i drugi izdanci Vosine skole zaradjivace i ona. Isto kao sto sa druge strane igraci Kabela, Proletera i GAT-a ne zaradjuju kao Milica, a narocito ne kao Spanovicka, kao Spanovicka tesko i da bilo koji fudbaler van Zvezde i Partizana zaradjuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).