Formula 1: Odbačene optužbe protiv Hornera, ostaje direktor Red Bula

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner ostaće na funkciji, nakon što su protiv njega odbačene optužbe za neprikladno ponašanje, saopštila je danas kompanija Red Bul.
Austrijska kompanija je pokrenula početkom meseca istragu protiv Hornera, nakon što ga je koleginica optužila za neprikladno ponašanje.
 
"Nezavisna istraga o optužbama protiv gospodina Hornera je završena i Red Bul može da potvrdi da je pritužba odbačena", navodi se u saopštenju Red Bula, preneo je Skaj.
Horner je saslušan 9. februara kada je negirao optužbe, a pojavio se i na predstavljanju bolida za narednu sezonu, kao i predsezonskim testiranjima u Bahreinu prošle nedelje.
 
"Podnosilac žalbe ima pravo na žalbu. Red Bul je uveren da je istraga bila poštena, rigorozna i nepristrasna", piše u saopštenju.
Red Bul je objavio zaključak istrage manje od 24 časa pre prvog zvaničnog ovosezonskog izlaska automobila na stazu, pošto u četvrtak od 12.30 počinje prvi trening u Bahreinu.
 
"Izveštaj o istrazi je poverljiv i sadrži privatne informacije o učesnicima u sporu kao i osobama koje su pomagale u istrazi i stoga nećemo dalje komentarisati ovu temu iz poštovanja prema svima koji su bili uključeni. Red Bul će nastaviti da se trudi da ispuni najviše standarde na radnom mestu", navodi se u saopštenju.
 
Horner je na čelu Red Bula od 2005. godine, a ekipu je predvodio do šest konstruktorskih i sedam titula u konkurenciji vozača.
 
Prva ovosezonska trka Formule 1 počinje u subotu u 16 časova na stazi Sakir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).