Bokserka Sara Ćirković plasirala se na Olimpijske igre

Reprezentativka Srbije u boksu Sara Ćirković plasirala se danas na Olimpijske igre u Parizu.
Bokserka Sara Ćirković plasirala se na Olimpijske igre
Foto: Pixabay
Kako je saopštio Bokserski savez, uz Nataliju Šadrinu i Vahida Abasova koji su norme izborili prošle godine na Evropskim igrama u Poljskoj, na Olimpijskim igrama će biti i 19-godišnja Ćirković.
 
Ona je obezbedila plasman sa sve tri pobede na kvalifikacionom turniru u italijanskom mestu Bursto Arcisi.
Aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji mlađih seniorki, koja je prošle godine bila juniorska evropska i svetska šampionka, plasirala se na Olimpijske igre u kategoriji do 54 kilograma pobedama protiv Francuskinje Roman Mulaj, Karim Šukure iz Nigerije i Skarlet Delgado iz Kanade.
 
Na kvalifikacionom turniru u Italiji na korak od olimpijskih normi za selekciju Srbije bili su i Dušan Veletić, Sadam Magomedov i Aleksej Šendrik, koji su zaustavljeni u finalu kvalifikacija.
 
U teškoj kategoriji do 92 kilograma Magomedova je pobedio bivši svetski prvak Emanuel Plea Rejes, Kubanac koji boksuje za Španiju.
 
Superteškaš Dušan Veletić na poslednjoj prepreci izgubio je od Kamerunca koji se bori pod zastavom Nemačke Nelvi Tijafaka, dok je u kategoriji do 63,5 kilograma Alekseja Šendrika zaustavio aktuelni svetski prvak Ruslan Abdulajev iz Uzbekistana.
 
Poslednju priliku za plasman na Olimpijske igre srpski bokseri imaće na kvalifikacinom turniru na Tajlandu u Bangkoku, od 23. maja do 3. juna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).