Srbija ubedljivo izgubila od Rusije u Moskvi, dobila i crveni karton

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je danas od selekcije Rusije sa 0:4, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Moskvi.
 Srbija ubedljivo izgubila od Rusije u Moskvi, dobila i crveni karton
Foto: FoNet
Strelci za Rusiju na stadionu Dinama pred skoro 24.000 navijača bili su Anton Mirančuk u 21. minutu sa penala, Maksim Osipenko u 32, Aleksej Mirančuk u 55. i Ivan Sergejev u 91. minutu.
 
Ključni trenutak utakmice dogodio se u 20. minutu kada je Milan Gajić oborio Danila Hluseviča u kaznenom prostoru. Posle konsultacija sa VAR-om, sudija Arda Kardešler je pokazao Gajiću crveni karton i dosudio jedanaesterac za domaću selekciju.
Penal je minut kasnije realizovao Mirančuk. Golman Srbije Đorđe Petrović je vrhovima prstiju dodirnuo loptu, ali nije uspeo da je zaustavi.
 
Rusija je prednost duplirala u 32. minutu pogotkom Osipenka koji je, posle slobodnog udarca, savladao Petrovića udarcem sa peterca.
Srbija je najbolje šanse imala u samom finišu prvog poluvremena - najpre je golman Rusije zaustavio pokušaj Luke Jovića, a potom je Mijat Gaćinović "makazicama" šutirao preko gola.
 
Selektor Srbije Dragan Stojković je na poluvremenu napravio trostruku izmenu, ušli su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković Savić i Srđan Mijailović, ali to nije mnogo promenilo odnos snaga na terenu.
 
Domaća ekipa je posle deset minuta igre u nastavku povela sa 3:0. Juri Gorškov je bio potpuno sam na levoj strani i bez ikakvih problema je ubacio loptu u kazneni prostor gde ju je dočekao Aleksej Mirančuk i preciznim udarcem sa osam-devet metara savladao Petrovića.
 
Rusija je dominirala do kraja meča, pogodili su domaći igrači stativu u 74. i prečku u 82. minutu, a Arsen Zaharjan je i savladao srpskog golmana u 88. minutu ali je taj gol poništen zbog ofsajda. 
 
Ubedljivu pobedu Rusije potvrdio je Sergejev pogotkom u 91. minutu, a posle asistencije Zaharjana.
Ovo je bio najubedljivi poraz reprezentacije Srbije pod vođstvom Dragana Stojkovića. Pre dve godine Srbija je, takođe u prijateljskoj utakmici, izgubila od Danske sa 3:0.
 
Drugu utakmicu u sklopu priprema za EP Srbija će igrati u ponedeljak, 25. marta u Larnaki protiv Kipra. Do početka šampionata sastaće se još 4. juna sa Austrijom i četiri dana kasnije sa Švedskom. 
  • Vlada

    22.03.2024 07:12
    @Particulare matter
    Sreca pa nismo svi "normalni" kao ti
  • Ziko

    22.03.2024 06:11
    Ziko
    I braća Rusi nas napunili onako bratski. E Srbi pozadinci…
  • Професор

    21.03.2024 22:21
    Обрукасмо се за медаљу. Па није Русија нека трећеразредна репрезентација из Европе да се одигра са пола снаге.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).