Đoković: Još uvek nisam na najboljem nivou, ali sam zadovoljan pobedom protiv Muzetija

Novak Đoković rekao je da još uvek nije na najboljem nivou, ali da je zadovoljan današnjom pobedom protiv Italijana Lorenca Muzetija i da se raduje novom izazovu na mastersu u Monte Karlu.
"Mislim da nisam još uvek na svom naboljem nivou, ali danas je bio dobar test protiv sjajnog i talentovanog igrača. Izgubio sam od njega ovde prošle godine, slične su bile okolnosti. Imao sam set i prednost 4:2 mislim da mi je to bilo na umu kada sam servirao na 4:2, 40/15 i izgubio servis gem. Pomislio sam: 'Nadam se da se neće dogoditi sličan scenario'. Drago mi je što sam prevazišao ovaj izazov i radujem se sledećem", rekao je Đoković posle meča.
 
Prvi teniser sveta plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Italijana Lorenca Muzetija 7:5, 6:3.
On je prošle godine u osmini finala izgubio od Muzetija u Monte Karlu.
"Imao je neku razmenu sa gledaocima na 4:3, 40/0 u prvom setu i od tada sam preuzeo inicijativu. Pomalo je izgubio fokus. Bio je bolji u tih sedam gemova, igrao je sjajan tenis. Imao je zaista dobre udarce i terao me je da trčim. Ali ovo je šljaka i stvari vrlo brzo mogu da se promene i brejk nije velika prednost na ovoj podlozi u odnosu na druge podloge. U drugom setu je bilo pomalo kao na vrtešci i drago mi je da se isplatilo to što sam ostao čvrst i agresivan u tesnim situacijama", naveo je Đoković, preneo je ATP.
 
Đoković igra prvi turnir otkako je prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem, a ove nedelje sa njim je u Monte Karlu nekadašnji dubl igrač Nenad Zimonjić.
 
Prvi teniser sveta će u petak popodne u četvrtfinalu igrati protiv Aleksa de Minora, koji je postao prvi Australijanac koji se plasirao u četvrtfinale Monte Karla još od 1999. godine i Marka Filipusisa.
 
Đoković je osvojio dve titule u Monte Karlu, 2013. i 2015. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).