Zvezda ubedljivo izgubila od Efesa za kraj sezone

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u gostima u Istanbulu od domaćeg Efesa sa 55:100 (11:15, 20:30, 13:31, 11:24), u poslednjem, 34. kolu Evrolige.
Zvezda ubedljivo izgubila od Efesa za kraj sezone
Foto: Pixabay
Dvocifreni kod Zvezde bili su Luka Mitrović, Rokas Giedraitis i Nemanja Nedović.
 
Efes je do pobede predvodio Elajdža Brajant sa 26 poena.
Zvezda je sezonu u Evroligi završila na 16. mestu sa 11 pobeda i 22 poraza.
 
Efes je pobedom obezbedio deseto mesto i plasman u plej-in Evrolige. Utakmica je bila značajna i za Partizan koji je porazom Zvezde izgubio šanse da stigne Efes po broju pobeda i 10. pozicije, i pred sutrašnju utakmicu sa Valensijom crno-beli su izgubili i teoretske šanse za plej-in.
Zvezda je večeras doživela svoj najubedljiviji poraz u Evroligi u klupskoj istoriji.
 
Obe ekipe su ušle nervozno u meč, posebno u fazi napada. U rastrzanoj igri uz dosta promašaja, izgubljenih lopti i pogrešnih dodavanja, za nijansu se bolje snašao Efes i prvu deonicu završio sa plus četiri 11:15.
 
O dekoncetrisanosti Zvezde u napadu govori i podatak da su crveno-beli u prvoj četvrtini imali osam izgubljenih lopti.
 
Zvezda je nastavila sa lošom igrom u drugoj deonici, i posle tri minuta igre Efes je stigao do plus devet 13:24, a trener Zvezde Sferopulos je morao da zatraži tajm-aut.
 
Zvezda je i posle tajm-auta nastavila sa lošom igrom i na četiri minuta pre kraja poluvremena imala 15 poena zaostatka 20:35, a nakon trojke Brajanta i nove, 14. izgubljene lopte Sferopulos je bio prinuđen da ponovo zatraži tajm-aut.
 
Efes je zadržao prednost do kraja poluvremena 31:45, a jedini raspoložen kod Zvezde bio je Luka Mitrović sa 10 poena i pet skokova.
 
Domaća ekipa je posle dva minuta igre u nastavku serijom 9:2 stigla do 21 poena prednosti. Zvezda je nastavila sa lošom igrom i na tri minuta do kraja treće deonice, posle još jedne trojke Brajanta, Efes je stigao do plus 25 (39:64) i već u tom trenutku rešio pitanje pobednika.
 
Na 30 sekundi do kraja treće četvrtine, nakon burnih protesta kod sudija, isključenje je zaradio Miloš Teodosić i morao je da napusti parket, a Efes je stigao do maksimalnih plus 32.
 
I pored rešenog pitanja pobednika i velike razlike, tenzije su se nastavile i u poslednjoj deonici, pa su posle sukoba isključenje zaradili i Džoel Bolomboj i Tarik Džons.
 
U rastrzanoj igri do kraja meča Efes je uspeo da sačuva ubedljivu prednost i stigne do pobede koja mu garantuje plej-in.
 
Efes će u plej-inu igrati protiv poraženog iz duela Virtus-Baskonija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).