Hiljade vojnika i policajaca obezbeđivaće OI u Parizu, među njima i službenici drugih država

Oko 2.000 stranih vojnika i policajaca biće pojačanje domaćim snagama za obezbeđenje Olimpijskih igara (OI) u Parizu ovog leta - najavio je ministar odbrane Sebastijen Lekorni.
Hiljade vojnika i policajaca obezbeđivaće OI u Parizu, među njima i službenici drugih država
Foto: Pixabay

Govoreći za francusku televiziju LCI objasnio je da se to pojačanje odnosi na specifične funkcije, kao što su vodiči pasa i patrole na konjima pošto Francuska nema dovoljno takvih snaga za najveći svetski sportski događaj.

Poljska je krajem marta, ne precizirajući broj, najavila da će u Pariz poslati vojnike, policajce i pse tragače "za otkrivanje eksploziva u borbi protiv terorizma".
 
Tokom OI biće raspoređeno 18.000 francuskih vojnika, među kojima 3.000 vazduhoplovaca, kao i 35.000 policajaca i žandarma.
Ali, za ceremoniju otvaranja OI koja će biti duž reke Sene 26. jula, a ne na glavnom olimpijskom stadionu kako je uobičajeno, u Parizu i okolini biće raspoređen veći broj: 45.000 policajaca i žandarma.
 
Vlada je 24. marta saopštila da je na najviši stepen podigle mere bezbednosti posle napada u Moskvi za koji je odgovornost preuzela džihadistička grupa Islamska država. Ta organizacija je preuzela odgovornost i za dva velika teroristička napada 2015. godine u Francuskoj.
  • Жан Тигана

    13.04.2024 13:41
    Србију ће да заступају наши садашњи и бивши специјалци Гашић,Вулин,Дачић,Стефановић, државни секретари на клупи за резерве а начелници у другој постави,штанцују се наногице за наше изгреднике па се ти прави Француз у Паризу

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).