Od Uefe zatraženo da odloži rok za prijavu igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Od Evropske fudbalske unije (Uefa) zatraženo je da odloži rok za predaju spiskova igrača koji će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Od Uefe zatraženo da odloži rok za prijavu igrača koji će igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj
Foto: Pixabay
Kako je danas preneo Skaj, pojedine zemlje izrazile su zabrinutost da će biti vrlo malo vremena za procenu potencijalnih povreda igrača, pre nego što selektori pošalju spiskove u Uefu, do 7. juna u ponoć, pošto će poslednje prijateljske utakmice biti završene samo dva sata pre isteka roka za prijavu igrača.
 
Međutim, malo je verovatno da će Uefa pomeriti rok, pošto prema njenim pravilima, igrači u reprezentacijama moraju biti registrovani sedam dana pre početka takmičenja, a Evropsko prvenstvo počinje 14. juna utakmicom Nemačke i Škotske.
Takođe, u pravilima je i da igrači mogu da budu zamenjeni u reprezentacijama bilo kada do prve utakmice na turniru sve dok postoji medicinski dokaz da imaju povredu koja ih sprečava da igraju.
O tome će se raspravljati u ponedeljak na sastanku Nacionalnog komiteta takmičenja, kao i o eventualnom povećanju broja igrača u reprezentacijama. To telo će dati preporuku koju bi Uefa trebalo da ratifikuje na svom Izvršnom komitetu.
 
Na sastansku sa selektorima prošle sedmice u Diseldorfu, predstavljena je ideja da se ekipe sa 23 igrača prošire na 26.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).