Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.
Porter doživotno suspendovan iz NBA lige
Foto: Beta/AP
Istraga protiv Portera je započela kada je liga saznala za velike kladioničarske uplate na učinak Portera na utakmici 20. marta.
 
Liga je utvrdila da je Porter dao jednom kladioničaru informacije o svom zdravstvenom stanju, a potom je uplaćeno 80.000 dolara da Porter neće zabeležiti ponuđeni broj poena na tom meču.
Posle samo nekoliko minuta te utakmice, Porter se požalio na povredu i nije se vraćao u igru.
 
Opklada koja je uplatiocu trebalo da donese 1,1 milion dolara je zamrznuta, a NBA je pokrenula istragu.
"Ne postoji ništa važnije od zaštite integriteta NBA lige, zbog čega se Džonteja Porter kažnjava najstrožom kaznom", rekao je komesar lige Adam Silver.
 
Liga je takođe utvrdila da je Porter uplatio najmanje 13 opklada na NBA utakmice. Opklade su se kretale od 15 do 22.000 dolara i generisao je dobitak od 76.059 dolara.
  • Crni Gruja

    19.04.2024 02:17
    Mpj
    Zar nije treći brat uradio nešto još gore!?
  • Boeser Wolf

    17.04.2024 23:25
    Najjače je bilo kad je u sred utakmice tražio da bude izvađen zbog povrede oka, iako nije imao nikakav kontakt ni sa kim. Problem je bio što je igrom slučaja dao par koševa i umalo prešišao svoj prosek, a trebalo je da namesti broj poena ispod.

    Gluma mu je bila napredna. Kakva crna ovca familije, jedan brat šampion sa Denverom, drugi suspendovan u Torontu
  • Hublo

    17.04.2024 21:39
    P malo se kladiliškio... Čemu ovo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Predrag Stojaković u Fiba "Kući slavnih"

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković biće primljen u "Kuću slavnih" Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) u klasi 2024, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).