Đoković po peti put najbolji sportista sveta

Novak Đoković večeras je na svečanosti u Madridu peti put dobio nagradu "Laureus", koja se dodeljuje najboljem sportisti sveta u prethodnoj godini.
Đoković po peti put najbolji sportista sveta
Foto: FoNet (AP)
To priznanje Đoković je dobijao i 2012, 2015, 2016. i 2019. godine, a danas je izjednačio rekord Rodžera Federera, koji je takođe pet puta proglašavan za najboljeg sportistu sveta.
 
Pored Đokovića, u najužem izboru su bili atletičari Armand Duplantis iz Švedske i Noa Lajls iz SAD, automobilista Maks Ferstapen iz Holandije i fudbaleri Erling Haland iz Norveške i prošlogodišnji laureat Lionel Mesi iz Argentine.
Prošle godine Đoković je osvojio tri od četiri grend slema, tri masters turnira i završni godišnji turnir.
 
Za najbolju sportistkinju sveta u 2023. proglašena je fudbalerka Aitana Bonmati, koja je predvodila Španiju do titule svetskog prvaka, a sa Barselonom je osvojila domaće prvenstvo, Superkup i Ligu šampiona.
Skejtborderka Arisa Tru iz Australije je proglašena za najbolju u akcionim sportovima, a sportista koji je napravio najveći proboj je fudbaler Reala Džud Belingem.
 
Dide de Grot je dobila "Laureus" nagradu za najboljeg sportistu sa invaliditetom, nakon  što je osvojila 13. uzastopnih grend slem titula.
 
Za najvećeg povratnika godine proglašena je američka atletičarka Simon Bajls, koja se dugo borila sa povredom i problemima sa mentalnim zdravljem.
 
Najbolji tim na svetu u 2023. je ženska fudbalska reprezentacija Španije, koja je dobila prednost u odnosu mušku košarkašku reprezentacije Nemačke.
  • Marko NS

    23.04.2024 15:42
    Svaka čast!
    Još da dodam - Simone Biles je gimnastičarka.
  • Nebojsa

    23.04.2024 13:53
    Konstatacija
    Što bi rekao Dodik Mile: a ovi ljudi oko njega, sačuvaj Bože...
    :)
  • Ja sam

    23.04.2024 13:52
    Bravo
    Samo je jedan kralj Novak Đoković, najbolji na svetu.
    Ovima što su dali minus želim samo najgore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport