Zvezda odbranila šampionsku titulu u Superligi

Fudbaleri Crvene zvezde odbranili su večeras šampionsku titulu u Superligi Srbije, pošto su na svom terenu pobedili TSC 2:1, u utakmici 33. kola domaćeg prvenstva.
Zvezda je povela u 55. minutu golom Pitera Olajinke, a izjednačio je Ivan Milosavljević u 60. minutu.
 
Pobedu Zvezdi doneo je Šerif Endiaje u 75. minutu.
Crveno-beli su tako osvojili sedmu uzastopnu šampionsku titulu, ukupno 35. u klupskoj istoriji.
 
Zvezdi je večeras za odbranu titule bio potreban i bod, pošto je drugoplasirani Partizan izgubio od Vojvodine.
Fudbaleri Zvezde imali su nekoliko prilika za gol u prvom poluvremenu, najozbljnije u završnici, pokušavali su Šerif Endiaje, Aleksandar Dragović i Osman Bukari, ali je golman TSC-a ostao nesavladan.
 
U 44. minutu Bukarijev šut odbranio je golman TSC-a Veljko Ilić, a posle toga je Hvang pogodio prečku. U nadoknadi vremena pokušao je i Piter Olajinka, ali je golman gostuju ponovo odbranio.
 
Igrači iz Bačke Topole nijednom nisu šutnuli na gol u prvom poluvremenu.
 
Crveno-beli su napadali i u nastavku, a poveli su u 55. minutu golom Olajinke, koji je glavom poslao loptu u mrežu posle kornera koji je izveo Hvang.
 
Pet minuta kasnije TSC je izjednačio golom Milosavljevića, posle centaršuta Aleksandra Ćirkovića sa leve strane.
 
U 67. minutu šansu da donese vođstvo TSC-u imao je Ifet Đakovac, ali nije bio precizan, a minut kasnije na drugoj strani mrežu nije uspeo da zatrese ni Uroš Spajić.
 
Zvezda je povela u 75. minutu, šutirao je Milan Rodić, igrač TSC-a Goran Antonić intervenisao je i pogodio stativu, lopta se odbila do Endiajea koji je bez problema zatresao mrežu.
 
Do kraja utakmice šansu je imao i fudbaler domaćih Aleksandar Katai, ali se rezultat nije promenio.
 
Zvezda ima 84 boda, nedostižnih 14 više od drugoplasiranog Partizana, a TSC je treći sa 66 bodova.
  • Steve

    03.05.2024 21:37
    Tragikomedija
    Pa ovo se znalo jos pre pocetka “lige”. Dok god Oskar bude vladao Srbij niko drugi nece biti prvak. Dakle Jos dugo dugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Mbape napušta PSŽ posle sedam godina

Francuski fudbaler i napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape objavio je danas da će na kraju sezone napustiti ekipu iz Pariza, nakon sedam godina provedenih u klubu.