Lekler pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.
Lekler je startovao sa pol pozicije i vodio je tokom čitave trke. On je prvi put u karijeri pobedio na domaćoj uličnoj stazi u Monte Karlu i u svom rodnom gradu ostvario šestu pobedu u karijeri.
 
Drugo mesto zauzeo je Oskar Pjastri iz Meklarena sa 7,152 sekunde zaostatka, a treći je bio Karlos Sainc iz Ferarija sa 7,585 sekundi zaostatka.
Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, a šesti aktuelni šampion Maks Verstapen iz Red Bula.
 
Sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je sedmo mesto i osvojio dodatni bod za najbrži krug trke, osmi je bio Juki Cunoda iz ekipe RB, deveto mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Vilijamsa, a 10. vozač Alpina Pjer Gasli.
Trka u Monaku je bila prekinuta četrdesetak minuta zbog incidenta u prvom krugu kada je vozač Hasa Kevin Magnusen udario u bolid Red Bula Serhija Peresa. Meksikanac je potom udario u zaštitnu ogradu i usput zakačio Nika Hulkenberga iz Hasa.
 
Bolid Red Bula je potpuno uništen, a Peres je bezbedno izašao iz vozila. Sva trojica su posle toga odustala od trke. Iz direkcije trke odlučeno je da neće dalje istraživati incident.
Tokom prvog kruga došlo je i do sudara dvojice vozača Alpina Estebana Okona i Pjera Gaslija, zbog čega je Okon morao da završi trku. Okon je kažnjen dodavanjem pet mesta na plasman u kvalifikacijama u narednoj trci u Kanadi.
 
Trka je nastavljena startom iz mesta, poveo je Lekler ispred Pjastrija, Sainca, Norisa i Verstapena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Disciplinska komisija UEFA kažnjava FS Albanije

Fudbalski savez Albanije suočava se sa četiri optužbe Evropske fudbalske unije (Uefa) zbog provokativne poruke koju su njeni navijači istakli tokom utakmice protiv Italije na Evropskom prvenstvu.