Lekler pobednik trke Formule 1 za Veliku nagradu Monaka

Vozač Ferarija Šarl Lekler pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.
Lekler je startovao sa pol pozicije i vodio je tokom čitave trke. On je prvi put u karijeri pobedio na domaćoj uličnoj stazi u Monte Karlu i u svom rodnom gradu ostvario šestu pobedu u karijeri.
 
Drugo mesto zauzeo je Oskar Pjastri iz Meklarena sa 7,152 sekunde zaostatka, a treći je bio Karlos Sainc iz Ferarija sa 7,585 sekundi zaostatka.
Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Džordž Rasel iz Mercedesa, a šesti aktuelni šampion Maks Verstapen iz Red Bula.
 
Sedmostruki svetski šampion iz Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je sedmo mesto i osvojio dodatni bod za najbrži krug trke, osmi je bio Juki Cunoda iz ekipe RB, deveto mesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Vilijamsa, a 10. vozač Alpina Pjer Gasli.
Trka u Monaku je bila prekinuta četrdesetak minuta zbog incidenta u prvom krugu kada je vozač Hasa Kevin Magnusen udario u bolid Red Bula Serhija Peresa. Meksikanac je potom udario u zaštitnu ogradu i usput zakačio Nika Hulkenberga iz Hasa.
 
Bolid Red Bula je potpuno uništen, a Peres je bezbedno izašao iz vozila. Sva trojica su posle toga odustala od trke. Iz direkcije trke odlučeno je da neće dalje istraživati incident.
Tokom prvog kruga došlo je i do sudara dvojice vozača Alpina Estebana Okona i Pjera Gaslija, zbog čega je Okon morao da završi trku. Okon je kažnjen dodavanjem pet mesta na plasman u kvalifikacijama u narednoj trci u Kanadi.
 
Trka je nastavljena startom iz mesta, poveo je Lekler ispred Pjastrija, Sainca, Norisa i Verstapena.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport