Obeležen Olimpijski dan: Fondacija Balkan Bet uručila donaciju Rvačkom klubu Kragujevac

Fondacija Balkan Bet uručila je donaciju Rvačkom klubu Kragujevac.
Fondacija Balkan Bet seriju CSR aktivnosti koje sprovodi u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, a kroz koje promoviše vrednosti olimpijskog obrazovanja, završila je u Kragujevcu uručenjem donacije Rvačkom klubu Kragujevac. 
 
U ime Balkan Bet Fondacije, donatorski ček je uručio reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Komarov, član tima Srbija na olimpijskim igrama u Parizu.   
O važnosti donacije za rad Rvačkog kluba Kragujevac govorila je Sonja Jakovljević, predsednica kluba, koja je tom prilikom istakla da su oni mali klub, ali veliki ljudi.
 
"U ime kluba i u lično ime bih izjavila veliku zahvalnost predstavnicima Fondacije Balkan Bet, gradu Kragujevcu, Rvačkov savezu Srbije i naravno našoj Srbiji koja prepoznaje rad, trud i vrednost naših sportista. Iz srca Šumadije odlazi takmičar rvačkog kluba Kragujevac, Aleksandar Komarov na Olimpijske igre, gde ce predstavljati sebe, naš grad i našu zemlju i narod Srbije. Mlade nade kluba Jakovljević Ognjen i Emilija će nastupati u sastavu reprezentacije na Evropskom juniorskom prvenstvu. Nadamo se da će to uticati na još veću promociju našeg sporta i biti motiv deci da treniraju i nastave njihovim stopama", navela je Jakovljević.
Da su ovakvi događaji od velike važnosti za Grad Kragujevac, svojim prisustvom je potvrdio i Predrag Stevović, član gradskog veća za sport, koji se zahvalio Fondaciji Balkan Bet na donaciji.
 
"Ova podrška je od izuzetnog značaja za naš klub i našeg sportistu, Aleksandra Komarova, koji će predstavljati našu zemlju na predstojećoj Olimpijadi u Parizu. Zahvaljujući ovoj podršci, uveren sam da će Aleksandar i naš klub nastaviti da postižu izuzetne rezultate i da će dostojno predstavljati naš grad i našu zemlju. Ovaj čin solidarnosti i podrške sportu u našem gradu je neprocenjiv i služi kao primer drugima", poručio je Stevović.
 
U ime Fondacije Balkan Bet donatorski ček je uručio rvač Aleksandar Komarov, član Olimpijskog tima koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu
 
"U susret Olimpijskim igrama u Parizu, Fondacija Balkan Bet, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, sprovodi niz društveno odgovornih aktivnosti. Upravo je podrška lokalnim sportskim klubovima, poput ove donacije koju danas uručujemo RK Kragujevac, ključna za razvoj mladih talenata u Srbiji. Kao neko ko je ceo svoj život posvetio sportu, svestan sam koliko je važno imati podršku zajednice i institucija. Ova donacija nije samo novčani doprinos, već i simbol posvećenosti razvoju rvanja i omogućavanju boljih uslova za treniranje i napredak svih članova RK Kragujevac", poručio je Komarov.
Menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Balkan Bet Jelena Stančić kaže da joj je drago što seriju CSR aktivnosti kroz koje promovišu vrednosti olimpijskog obrazovanja završavaju u Kragujevcu promovišu fizičku aktivnost i zdrav način život.
 
"Rvanje je sport koji promoviše fizičku snagu, mentalnu disciplinu i etičke vrednosti, koje u celini čine jednog dobrog sportistu i čoveka. Nadamo se da će naša donacija pomoći rad Rvačkog kluba Kragujevac i doprineti da on iznedri neke nove šampione koji će braniti boje Srbije na takmičenjima, među kojima je i ono najvažnije, Olimpijske igre", zaključila je Stančić.
 
Simbolično, za ovaj događaj odabran je 23. jun kada se širom sveta proslavlja Olimpijski dan. Olimpijski dan ustanovljen je 1948. godine i obeležava se 23. juna svake godine u znak sećanja na dan kada je osnovan Međunarodni olimpijski komitet, tj. dan kada su rođene moderne olimpijske igre.  

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Muzeti u polufinalu Vimbldona protiv Đokovića

Italijanski teniser Lorenco Muzeti plasirao se danas u polufinale londonskog Vimbldona, pošto je pobedio 12. igrača sveta Amerikanca Tejlora Frica posle pet setova, 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1.

Medvedev i Alkaras u polufinalu Vimbldona

Peti teniser sveta Rus Danil Medvedev plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je danas posle pet setova pobedio Italijana Janika Sinera 6(7):7(9), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3.

Hamilton pobedio na Silverstonu

Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije i ostvario 104. pobedu u karijeri.